Blijf bewegen om mobiel te blijven!

Ouder worden gaat vaak gepaard met ongemakken, stramheid en pijn. Pijn kan ons ervan weerhouden om te bewegen. Vaak is gebrek aan beweging wat juist bijdraagt aan pijn en verminderde mobiliteit. Blijf daarom bewegen om mobiel te blijven. Maar hoe kunt u mobiel blijven als u zich niet in orde voelt?

Lees verder
Wat is ergotherapie

Uit de praktijk: ergotherapie en aanpassingen in huis

Een ergotherapeut inschakelen is enorm nuttig wanneer u bepaalde dagelijkse bezigheden niet goed of niet meer kunt uitvoeren. Ergotherapeut Mariska Hendriks vertelt in deze blog over een cliënt die zij heeft geholpen met de juiste aanpassingen in huis.

Lees verder
zelstandig thuis

Lang en gezond thuis blijven wonen met TOM

TOM staat voor Thuis Onbezorgd Mobiel. Amsterdam Buitenveldert is de vierde proefregio waar project TOM van start is gegaan. Project TOM combineert het vastleggen van bewegingsgedrag met speciale beweeg- en voedingsprogramma’s. Fysiotherapeut Lieneke Eeken geeft namens de GGD de In Balans training voor project TOM.

Lees verder
uitglijden herfst

Veilig op pad, het wordt weer nat en glad!

De herfst is prachtig als de bomen verkleuren en de winter betoverend als alles wit ziet door de sneeuw of rijp. Maar bladeren op de grond kunnen verraderlijk glad zijn. En sneeuw en ijzel natuurlijk helemaal. Maar ja, we kunnen niet de hele herfst en winter binnen blijven zitten. Dus is het slim om maar beter goed voorbereid zijn als we naar buiten gaan!

Lees verder
Mensendieck

Wat kan Mensendieck oefentherapie voor u doen?

Heeft u steeds maar pijn op een bepaalde plek zonder een echt aanwijsbare oorzaak waar de pijn vandaan komt? Het kan zijn dat u een verkeerde houding heeft of niet op de juiste manier beweegt. Een Mensendieck oefentherapeut kan u daarbij helpen.

Lees verder
valanalyse

Wanneer laat u een valanalyse doen?

Weet u wanneer u een verhoogde kans op vallen heeft? De vraag kan heel eenvoudig beantwoord worden door de valrisicotest te doen. Wanneer u een hoger valrisico heeft, laat dan een valanalyse doen. Wat dat is, leggen wij u hier uit!

Lees verder

5 simpele yoga-oefeningen die u zittend kunt doen

Door yoga leert u goed te ademen, krijgt u energie en meer flexibiliteit, kracht en balans. Daarvoor hoeft u echt niet dubbelgevouwen te liggen op een matje. Met wat eenvoudige oefeningen die u gewoon zittend doet, komt u al een heel eind!

Lees verder
X