Alles over vallen

Wist u dat er in 2016 in Nederland meer dan 96.000 65-plussers op de spoedeisende hulp (SEH) zijn behandeld naar aanleiding van een valincident? En dat ruim 37.000 van hen na SEH-behandeling in het ziekenhuis werd opgenomen? Dagelijks overlijden zelfs gemiddeld tien personen door een val. Deze cijfers zijn natuurlijk veel te hoog! Daarom zet de GGD Amsterdam zich in om dit aantal drastisch terug te brengen. Dat begint bij voorlichting over vallen en opstaan. Via deze pagina kunt u meer lezen over vallen en opstaan, maar ook hoe medicijnen en lichaamsfuncties van invloed zijn op vallen.

Wat moet u allemaal weten over het onderwerp vallen voordat u kunt werken aan het voorkomen van een val? We hebben alle belangrijke informatie voor u op een rijtje gezet.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom hebben wij voor u handige tips over hoe u een val kunt voorkomen. Klik hier verder om te zien wat u direct zelf kunt doen.

Er zijn tal van professionals in Amsterdam waar u terecht kunt voor hulp. Fysiotherapeuten, Ergotherapeuten of Oefentherapeuten, wie zijn dit precies en wat kunnen ze voor u doen? U ontdekt het hier.

Onze partners