GOED IN BALANS &

Vallen kunt u voorkomen met de In Balans training. Merkt u bij dagelijkse bezigheden dat u regelmatig uw balans dreigt te verliezen? Of heeft u moeite met opstaan vanuit uw stoel of bed? Voor veel ouderen zijn dit herkenbare situaties. Met eenvoudige oefeningen die u tijdens de In Balans training leert, wordt u sterker én verbetert u uw evenwicht. U staat letterlijk steviger op uw benen.

De In Balans trainer helpt u bij:

 • het krijgen van meer vertrouwen in uw eigen lichaam en kracht
 • het verminderen van angst om naar buiten te gaan
 • het makkelijker opstaan vanaf stoel en grond
 • het verbeteren van uw conditie
 • het verminderen van de kans op vallen

Het werkt echt!

Veel ouderen denken dat vallen er nu eenmaal bijhoort. Met deze In Balans training versterkt u uw spieren en leert u beter in balans te blijven. Onderzoek laat zien dat u met deze training de kans op vallen aanzienlijk verkleint.”

Nathalie van de Velde – internist ouderengeneeskunde
Nathalie van de Velde

In Balans trainingen

Uw docent is een erkende In Balans trainer. De GGD Amsterdam leidt fysiotherapeuten en oefentherapeuten speciaal hiervoor op. De In Balans training start eerst met een gratis informatiebijeenkomst. Tijdens deze middag informeert de docent u over de inhoud van de training zodat u een goed beeld ervan krijgt en kunt bepalen of de cursus bij u past. Uiteraard is er gelegenheid tot vragen stellen en aan het einde kunt u zich inschrijven.

Na de informatiebijeenkomst volgen drie bijeenkomsten waar u oefeningen en informatie over bewegen en evenwicht krijgt. Vervolgens start de training. Aan het begin én aan het einde van de trainingsperiode worden verschillende testen afgenomen om te zien hoe het met uw balans en conditie is gesteld. Zo kunt u zien wat u heeft bereikt met de cursus. De trainingsperiode bestaat uit 20 trainingen in 10 weken (2 keer per week).

 • praktische oefeningen
 • u krijgt sterkere benen
 • u verbetert uw evenwichtsgevoel
 • u leert om in balans te blijven en steviger op eigen benen te staan
 • speciaal opgeleide trainers
 • cursusboek met oefeningen voor thuis
Mevrouw van Derven

Volop zelfvertrouwen

Mijn doel is zo lang mogelijk in mijn eigen huis te blijven wonen. Ik leef over het algemeen heel gezond en dacht altijd, dat gaat mij niet gebeuren. Ik val niet. Tot het laatst wel gebeurde. Gelukkig viel het mee, maar het negeren is onverstandig. Ik heb meegedaan met een In Balans training in Amsterdam-Zuid en ik moet zeggen het werkt. Ik heb weer volop zelfvertrouwen. En dat voelt goed.”

Mevrouw Van Derven (72) – deelnemer In Balans training

In een groepje werkt het beter

Ik heb meegedaan in Amsterdam-Noord waar ik woon. Het prettige is dat je het samen doet met andere buurtbewoners. Dat motiveerde me om door te gaan. En het heeft geholpen. Ik wil zo lang mogelijk doorgaan met alles en de In Balans training heeft me geleerd om dat te blijven doen. En de andere deelnemers, die zie ik nog regelmatig.”

De Heer Xie (79) – deelnemer In Balans training
De heer Xie

Onze partners