In Balans &
zeker van uzelf

Vallen kunt u voorkomen met de In Balans training. Merkt u bij dagelijkse bezigheden dat u regelmatig uw balans dreigt te verliezen? Of heeft u moeite met opstaan vanuit uw stoel of bed? Voor veel ouderen zijn dit herkenbare situaties. Met eenvoudige oefeningen die u tijdens de In Balans training leert, wordt u sterker én verbetert u uw evenwicht. U staat letterlijk steviger op uw benen.

In Balans oefeningen met Yvonne Schoenmaker

Yvonne Schoenmaker is coördinator ouderensport en In Balans trainer. Ze laat zien wat u tijdens een cursus In Balans kunt verwachten. Met deze In Balans oefeningen versterkt u uw spieren en zorgt u dat u in balans blijft.

Yvonne’s advies: “Doe mee aan de In Balans cursus. Ik heb aandacht voor iedereen. En ik wil iedereen op zijn of haar eigen niveau helpen om een stapje verder te komen.”

Cursus In Balans voor meer evenwicht

Uw docent is een erkende In Balans trainer. De GGD Amsterdam leidt fysiotherapeuten en oefentherapeuten speciaal hiervoor op. De In Balans training start eerst met een gratis informatiebijeenkomst. Tijdens deze middag informeert de docent u over de inhoud van de training zodat u een goed beeld ervan krijgt en kunt bepalen of de cursus bij u past. Uiteraard is er gelegenheid tot vragen stellen en aan het einde kunt u zich inschrijven.

Na de informatiebijeenkomst volgen drie bijeenkomsten waar u oefeningen en informatie over bewegen en evenwicht krijgt. Vervolgens start de training. Aan het begin én aan het einde van de trainingsperiode worden verschillende testen afgenomen om te zien hoe het met uw balans en conditie is gesteld. Zo kunt u zien wat u heeft bereikt met de cursus. De trainingsperiode bestaat uit 20 trainingen in 10 weken (2 keer per week).

Wat krijgt u bij de cursus?

De In Balans trainer helpt u bij

Wat is de cursus In Balans precies?

Wilt u weten wat een cursus In Balans voor u kan betekenen? In Balans trainer Yvonne Schoenmaker legt uit wat u leert tijdens de cursus én wat u hiervan merkt in uw dagelijks leven.

Video afspelen

Het werkt echt!

Nathalie van de Velde

Veel ouderen denken dat vallen er nu eenmaal bijhoort. Met deze In Balans training versterkt u uw spieren en leert u beter in balans te blijven. Onderzoek laat zien dat u met deze training de kans op vallen aanzienlijk verkleint.”

Volop zelfvertrouwen

Mijn doel is zo lang mogelijk in mijn eigen huis te blijven wonen. Ik leef over het algemeen heel gezond en dacht altijd, dat gaat mij niet gebeuren. Ik val niet. Tot het laatst wel gebeurde. Gelukkig viel het mee, maar het negeren is onverstandig. Ik heb meegedaan met een In Balans training in Amsterdam-Zuid en ik moet zeggen het werkt. Ik heb weer volop zelfvertrouwen. En dat voelt goed.”

Mevrouw van Derven

In een groepje werkt het beter

Ik heb meegedaan in Amsterdam-Noord waar ik woon. Het prettige is dat je het samen doet met andere buurtbewoners. Dat motiveerde me om door te gaan. En het heeft geholpen. Ik wil zo lang mogelijk doorgaan met alles en de In Balans training heeft me geleerd om dat te blijven doen. En de andere deelnemers, die zie ik nog regelmatig.”

De heer Xie

Wat vinden de deelnemers zelf?

Angelie Webers en Aleid van Wifferen doen ook wekelijks mee met de cursus In Balans bij hun in de buurt. Ze zijn heel enthousiast en merken het direct in hun dagelijks leven. Ze leggen uit waarom.

Video afspelen

Ja, ik wil ook meedoen met de cursus In Balans!

Leuk dat u mee wilt mee doen aan de cursus In Balans! Laat hieronder uw gegevens achter. Dan nemen we contact met u op.

Wij volgen de coronaregels van de overheid zodat u veilig kunt deelnemen.