In Balans &
zeker van uzelf

Vallen kunt u voorkomen met de In Balans cursus. Merkt u bij dagelijkse activiteiten dat u regelmatig uw balans verliest? Of heeft u moeite met opstaan vanuit uw stoel of bed? Voor veel zijn dit herkenbare situaties. Met eenvoudige oefeningen die u tijdens de In Balans cursus leert, wordt u sterker.

In Balans oefeningen met Yvonne Schoenmaker

Video afspelen

Yvonne Schoenmaker is coördinator ouderensport en In Balans trainer. Ze laat zien wat u tijdens een cursus In Balans kunt verwachten. Met deze In Balans oefeningen krijgt u sterkere spieren en een beter evenwicht. .

Yvonne’s advies: “Doe mee aan de In Balans cursus. Ik heb aandacht voor iedereen. En ik wil iedereen op zijn of haar eigen niveau helpen. Zo komt u een stapje verder.”

 

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Cursus In Balans voor meer evenwicht

Uw docent is een erkende In Balans trainer. GGD Amsterdam leidt fysiotherapeuten en oefentherapeuten speciaal hiervoor op. De In Balans cursus start eerst met een gratis informatiebijeenkomst. De docent vertelt u over de inhoud van de training zodat u hier een goed beeld van krijgt. Dan kunt u bepalen of de cursus bij u past. Natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen. Aan het einde kunt u zich inschrijven.

Na de informatiebijeenkomst volgen er drie bijeenkomsten. Hier krijgt u oefeningen en informatie over bewegen en evenwicht. Daarna start de training. Er zijn 20 trainingen in 10 weken(dus 2 keer per week). Er worden testen afgenomen bij de 1e training  én aan het einde.  er . Dit is om te zien hoe het met uw evenwicht en kracht gaat. Zo kunt u zien wat u heeft bereikt met de cursus.

Wat krijgt u bij de cursus?

De In Balans trainer helpt u bij

Wat is de cursus In Balans precies?

Wilt u weten wat een cursus In Balans voor u kan betekenen? In Balans trainer Yvonne Schoenmaker legt uit wat u leert tijdens de cursus én wat u hiervan merkt in uw dagelijks leven.

Video afspelen

Het werkt echt!

Nathalie van de Velde

Veel mensen denken dat vallen bij het ouder worden hoort. Met deze In Balans cursus versterkt u uw spieren en krijgt u een beter evenwicht. Onderzoek laat zien dat u met deze cursus de kans op vallen duidelijk verkleint.”

Volop zelfvertrouwen

Mijn doel is zo lang mogelijk in mijn eigen huis te blijven wonen. Ik leef over het algemeen heel gezond en dacht altijd, dat gaat mij niet gebeuren. Ik val niet. Tot het laatst wel gebeurde. Gelukkig viel het mee, maar het negeren is onverstandig. Ik heb meegedaan met een In Balans cursus in Amsterdam-Zuid. En ik moet zeggen dat het werkt. Ik heb weer volop zelfvertrouwen. En dat voelt goed.” Mevrouw Van Derven (72) – deelnemer In Balans training

Mevrouw van Derven

In een groepje werkt het beter

Ik heb meegedaan in Amsterdam-Noord waar ik woon. Het prettige is dat je het samen doet met andere buurtbewoners. Dat hielp me om door te gaan. Ik wil zo lang mogelijk doorgaan met alles en de In Balans cursus heeft me geleerd om dat te blijven doen. En de andere deelnemers, die zie ik nog regelmatig.” De Heer Xie (79) – deelnemer In Balans training

De heer Xie

Wat vinden de deelnemers zelf?

Angelie Webers en Aleid van Wifferen doen ook wekelijks mee met de cursus In Balans bij hun in de buurt. Ze zijn heel enthousiast en merken het direct in hun dagelijks leven. Ze leggen uit waarom.

Video afspelen

Ja, ik wil ook meedoen met de cursus In Balans!

Leuk dat u mee wilt mee doen aan de cursus In Balans! Laat hieronder uw gegevens achter. Dan nemen we contact met u op.