Krijg weer vertrouwen met VALLEN VERLEDEN TIJD

Vallen kunt u leren! Dat klink best gek want u wilt natuurlijk niet vallen. Toch kunt u leren om goed te vallen voor het geval u wel eens uit balans raakt. Als u moeite heeft met lopen of uw evenwicht of al eens bent gevallen, dan kunt u meedoen aan het oefenprogramma Vallen Verleden Tijd. De training is ook geschikt voor ouderen die bezorgd zijn om te vallen. Door onder andere te oefenen op een hindernisbaan leert u hoe u een val kunt breken zodat de kans op een verwonding kleiner is.

Vallen Verleden Tijd is een groepstraining voor maximaal 10 personen en bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur, tweemaal per week. Om mee te kunnen doen, moet u in staat zijn om 15 minuten te lopen zonder loophulpmiddel. Het doel van de lessen is het voorkomen van vallen en weer vertrouwen krijgen als u toch valt of steeds dreigt te vallen.

De cursus bestaat uit drie onderdelen:

Voor wie?

De cursus is voor thuiswonende ouderen met een verhoogde kans op vallen, op basis van mobiliteitsproblemen (lopen, evenwicht), valhistorie of valangst.

Waar kunt u de training volgen?

De cursus wordt af en toe in Amsterdam aangeboden door professionele trainers, zoals fysiotherapeuten en oefentherapeuten. Houd onze agenda en Facebook-pagina in de gaten voor een training bij u in de buurt.

Vergoeding

Vallen Verleden Tijd is een zogenaamde ‘valpreventiecursus’ en valt onder preventieve zorg. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de cursus vanuit de aanvullende verzekering. Op Zorgwijzer kunt u zien wat uw zorgverzekeraar aan cursussen vergoedt. Het is echter aan te raden om zelf bij de verzekeraar na te vragen of deze cursus binnen de vergoeding valt.

Onze partners