Voorkom een val

U kunt zelf heel veel doen om vallen te voorkomen. Dat bewegen gezond is, is natuurlijk een open deur. Maar wij geven u hier specifieke tips hoe u dat als oudere het beste kunt doen. U hoeft echt geen halve marathon te lopen om in beweging te blijven, het is veel eenvoudiger dan u denkt. Ook geven wij tips hoe u uw huis veiliger kunt maken om een val te voorkomen en hoe u buitenshuis veilig op pad kunt. En wist u dat de juiste voeding zelfs helpt om sterker en in balans te blijven?

Beweging is belangrijk om een valpartij te voorkomen. Hoe actiever mensen zijn hoe minder risico ze lopen. Maar waar moet u op letten? En wat kunt u zelf allemaal doen?

Gezonde voeding heeft een gunstig effect op het lichaam, het zorgt ervoor dat u beter in balans bent. Zowel lichamelijk, als geestelijk. Dat is belangrijk als u zo lang mogelijk zelfstandig wilt blijven.

Voor een veilig huis kunt u gebruikmaken van hulpmiddelen die u ondersteunen. Niet alleen voor de badkamer en het toilet, maar ook voor de slaapkamer, keuken en de woonkamer. Welke hulpmiddelen zijn er? En hoe gebruikt u ze?

Ook voor onderweg zijn er tal van oplossingen waarmee u veilig over straat kunt, zoals een rollator of scootmobiel. Maar hoe kunt u ze het beste gebruiken? En waar moet u op letten bij de aanschaf?

Onze partners