Blijf in balans

Uw ogen en voeten zijn heel belangrijk om in balans te blijven en zo vallen te voorkomen. Een goed gezichtsvermogen is natuurlijk een open deur om goed te blijven lopen. Toch geven wij u enkele tips voor omstandigheden waarbij u misschien niet zo snel stilstaat. Maar wist u dat ook uw voeten en schoenen speciale aandacht verdienen om zelfstandig en veilig te blijven staan en lopen? Gelukkig is er veel dat u zelf kunt doen om goed te kunnen blijven zien en voetproblemen te voorkomen.

Gezichtsvermogen is belangrijk voor een goede balans, maar bij ouderen gaat het gezichtsvermogen vaak achteruit. Dit kan voor valpartijen zorgen. Losse stoeptegels, drempels, en andere oneffenheden zijn vaak niet goed zichtbaar en moeilijk te vermijden. Toch is er een aantal zaken die u zelf kunt doen om het risico op vallen te verminderen.

Voetproblemen verhogen het risico op vallen. Onze voeten zijn onmisbaar om stevig op eigen benen te staan en goed in balans te blijven. Maar als er iets met uw voeten aan de hand is, dan verhoogt dit het risico op een val.

Wist u dat veel voetproblemen worden veroorzaakt door het dragen van verkeerde schoenen? Goede schoenen zijn daarom essentieel om voetproblemen te voorkomen. Ze zijn niet alleen nodig om goed te kunnen lopen en staan, ze helpen ook een val of struikelpartij te voorkomen.

Onze partners