Slaapkamer met kussens

Slaapkamer

In de slaapkamer kan er nog veel verbeteren aan veiligheid. Het is een plek waar veel mensen vallen, maar gelukkig kunt u dit makkelijk voorkomen. Met betere verlichting en praktische hulpmiddelen komt u al een heel eind. En met deze drie eenvoudige tips is uw slaapkamer zo een stuk veiliger.

Tip 1: Voldoende licht

’s Nachts even naar de WC of een glas water pakken. In het donker gebeuren de meeste ongelukken. Daarom is het belangrijk om een goede lamp te hebben op het nachtkastje naast uw bed. Zorg dat de lamp binnen handbereik is zodat u zich niet ver hoeft uit te strekken. Wilt u liever niet dat uw partner onnodig wakker wordt van de verlichting? Automatische ledverlichting onder het bed kan dan uitkomst bieden. Deze gaat aan wanneer u uit bed stapt. In andere ruimtes kunt u ook verlichting met beweegmelders plaatsen zodat u ’s avonds altijd voldoende verlichting heeft als u uit bed moet om bijvoorbeeld naar de badkamer te gaan. Dit type verlichting kunt u bij doe-het-zelf winkels kopen.

Tip 2: Juiste hoogte

Zorg dat het bed op de juiste hoogte is afgesteld. Hier zijn handige aanpassingen voor die makkelijk verkrijgbaar zijn:

  • Met een bedverhoger kunt u makkelijker in en uit bed stappen. Ze zijn gewoon bij de thuiszorgwinkel te krijgen.
  • Een verhoogd seniorenbed aanschaffen is een andere optie. Deze is standaard al hoger en gewoon te koop bij een beddenspeciaalzaak.

Tip 3: Aan- en uitkleden

  • Met een kousenaantrekker wordt het aantrekken van kousen, sokken en panty’s zonder bukken mogelijk.
  • Schoenveters die elastisch zijn maken van een veterschoen een makkelijke instapper.
  • Schoenlepels met een steel zijn heel handig om zonder te bukken uw schoenen aan te trekken.
  • Voor het uittrekken van uw schoenen kunt u een zogenaamde laarzenknecht gebruiken.
  • Pantoffels zorgen ervoor dat u minder snel uitglijdt in huis, maar ze moeten niet een gladde zool hebben of té ruim zitten.

Bij Thuiszorg Outlet Amsterdam kunt u terecht voor voordelige zorghulpmiddelen.