Ons Blog

Blijf bewegen om mobiel te blijven!

Ouder worden gaat vaak gepaard met ongemakken, stramheid en pijn. Pijn kan ons ervan weerhouden om te bewegen. Vaak is gebrek aan beweging wat juist bijdraagt aan pijn en verminderde mobiliteit. Blijf daarom bewegen om mobiel te blijven. Maar hoe kunt u mobiel blijven als u zich niet in orde voelt?

Lees verder >

Vaker hoofdletsel bij ouderen door een val

Eind vorig jaar publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek nieuwe cijfers over het aantal 65-plussers die met hoofdletsel in het ziekenhuis terecht kwamen. Een val in en om het huis is de belangrijkste oorzaak van het hoofdletsel.

Lees verder >

Jeu de Boules spelen in Buitenveldert

Lijkt het u leuk samen met andere actieve buurtbewoners, jong & oud, Jeu de Boules in Buitenveldert te spelen? Op het ontmoetingseiland in het Gijsbrecht van Aemstelpark is een mooie jeu de boules baan aangelegd. Het voornemen is twee keer per maand gezellig samen te komen om jeu de boules te spelen.

Lees verder >
zelstandig thuis

Lang en gezond thuis blijven wonen met TOM

TOM staat voor Thuis Onbezorgd Mobiel. Amsterdam Buitenveldert is de vierde proefregio waar project TOM van start is gegaan. Project TOM combineert het vastleggen van bewegingsgedrag met speciale beweeg- en voedingsprogramma’s. Fysiotherapeut Lieneke Eeken geeft namens de GGD de In Balans training voor project TOM.

Lees verder >
uitglijden herfst

Veilig op pad, het wordt weer nat en glad!

De herfst is prachtig als de bomen verkleuren en de winter betoverend als alles wit ziet door de sneeuw of rijp. Maar bladeren op de grond kunnen verraderlijk glad zijn. En sneeuw en ijzel natuurlijk helemaal. Maar ja, we kunnen niet de hele herfst en winter binnen blijven zitten. Dus is het slim om maar beter goed voorbereid zijn als we naar buiten gaan!

Lees verder >
Mensendieck

Wat kan Mensendieck oefentherapie voor u doen?

Heeft u steeds maar pijn op een bepaalde plek zonder een echt aanwijsbare oorzaak waar de pijn vandaan komt? Het kan zijn dat u een verkeerde houding heeft of niet op de juiste manier beweegt. Een Mensendieck oefentherapeut kan u daarbij helpen.

Lees verder >
Veilig op de fiets

Succesvolle fietsclinic en fietscheck

Gisteren, 10 oktober, stond de Amsterdamse Valpreventiemaand onder andere in het teken van veilig (blijven) fietsen. In Zuid kon men terecht voor een gratis fietscheck en in Noord voor een gratis mini-fietsclinic.

Lees verder >