Redactie

Redactie

Gerrit Scheenstra (97) is de oudste fietser van Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat overhandigde op 12 februari jl. in Den Haag De Gouden Trapper aan Gerrit Scheenstra uit Heerenveen.

Met zijn 97 jaar is de heer Scheenstra de oudste van de ruim negentig genomineerden voor ‘De oudste fietser van Nederland’. Een verkiezing die landelijk werd uitgezet in januari 2019. De Gouden Trapper werd uitgereikt tijdens de netwerkbijeenkomst van Doortrappen, het landelijke programma dat zich richt op langer en veiliger fietsen van ouderen.

De Zilveren Trapper is voor Egbert Brasjen (96) uit Zwolle en de Bronzen Trapper voor Martha van der Kraats (90+) uit Leiden. Tijdens de netwerkbijeenkomst werd regelmatig gerefereerd aan de verhalen uit hun nominaties. Dit zijn inspirerende voorbeelden van fietsers op leeftijd die hebben nagedacht, bewust maatregelen hebben genomen en daarom nog steeds met plezier doortrappen.

Lees verder

Aanbevolen artikelen

zelstandig thuis

Ouderen zijn fysiek en sociaal krachtiger door deelname aan TOM

65-plussers ervaren een betere kwaliteit van leven door het volgen van het TOM-programma. TOM staat voor Thuis Onbezorgd Mobiel. Het is een aanpak met aandacht voor valpreventie door een gericht beweegprogramma, voedingsvoorlichting en sociale steun.

Blijf bewegen om mobiel te blijven!

Ouder worden gaat vaak gepaard met ongemakken, stramheid en pijn. Pijn kan ons ervan weerhouden om te bewegen. Vaak is gebrek aan beweging wat juist bijdraagt aan pijn en verminderde mobiliteit. Blijf daarom bewegen om mobiel te blijven. Maar hoe kunt u mobiel blijven als u zich niet in orde voelt?

Deze post heeft een reactie

  1. Er wordt nooit gemeld bij de problemen met vallen bij ouderen, dat dragen van contactlenzen veel minder kans op vallen geeft .zelf ben ik bijna 80 en daardoor veel zekerder op straat of op de fiets….

Geef een reactie

Sluit Menu
X