Redactie

Redactie

Gerrit Scheenstra (97) is de oudste fietser van Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat overhandigde op 12 februari jl. in Den Haag De Gouden Trapper aan Gerrit Scheenstra uit Heerenveen.

Met zijn 97 jaar is de heer Scheenstra de oudste van de ruim negentig genomineerden voor ‘De oudste fietser van Nederland’. Een verkiezing die landelijk werd uitgezet in januari 2019. De Gouden Trapper werd uitgereikt tijdens de netwerkbijeenkomst van Doortrappen, het landelijke programma dat zich richt op langer en veiliger fietsen van ouderen.

De Zilveren Trapper is voor Egbert Brasjen (96) uit Zwolle en de Bronzen Trapper voor Martha van der Kraats (90+) uit Leiden. Tijdens de netwerkbijeenkomst werd regelmatig gerefereerd aan de verhalen uit hun nominaties. Dit zijn inspirerende voorbeelden van fietsers op leeftijd die hebben nagedacht, bewust maatregelen hebben genomen en daarom nog steeds met plezier doortrappen.

Lees verder

Aanbevolen artikelen

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

Kennisfestival Laat je niet vallen 2022

Meer dan 70 valpreventie professionals hebben op 3 oktober in de Stadstimmertuin het Laat je niet vallen Kennisfestival 2022 bijgewoond. Tijdens een afwisselend programma is

Valpreventieweek 2022

Tijdens de landelijke valpreventieweek, van 3 t/m 9 oktober organiseren wij in Amsterdam verschillende activiteiten voor professionals en senioren. 3 oktober: voorlichting valpreventie (voor senioren)

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.