Redactie

Redactie

Gerrit Scheenstra (97) is de oudste fietser van Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat overhandigde op 12 februari jl. in Den Haag De Gouden Trapper aan Gerrit Scheenstra uit Heerenveen.

Met zijn 97 jaar is de heer Scheenstra de oudste van de ruim negentig genomineerden voor ‘De oudste fietser van Nederland’. Een verkiezing die landelijk werd uitgezet in januari 2019. De Gouden Trapper werd uitgereikt tijdens de netwerkbijeenkomst van Doortrappen, het landelijke programma dat zich richt op langer en veiliger fietsen van ouderen.

De Zilveren Trapper is voor Egbert Brasjen (96) uit Zwolle en de Bronzen Trapper voor Martha van der Kraats (90+) uit Leiden. Tijdens de netwerkbijeenkomst werd regelmatig gerefereerd aan de verhalen uit hun nominaties. Dit zijn inspirerende voorbeelden van fietsers op leeftijd die hebben nagedacht, bewust maatregelen hebben genomen en daarom nog steeds met plezier doortrappen.

Lees verder

Aanbevolen artikelen

Eet en beweeg ik gezond?

Goed eten en voldoende bewegen zijn enorm belangrijk om sterk en vitaal te blijven. Maar hoe weet u of u goed eet en een gezond gewicht hebt?

Voeding na uw 70ste, waar moet u op letten?

Goede, gezonde voeding is uiteraard voor iedereen belangrijk maar vanaf 70 jaar nog veel meer! Want dan moet u er extra op letten dat u ook voldoende eiwitten binnen krijgt.

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.