Redactie

Redactie

Gerrit Scheenstra (97) is de oudste fietser van Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat overhandigde op 12 februari jl. in Den Haag De Gouden Trapper aan Gerrit Scheenstra uit Heerenveen.

Met zijn 97 jaar is de heer Scheenstra de oudste van de ruim negentig genomineerden voor ‘De oudste fietser van Nederland’. Een verkiezing die landelijk werd uitgezet in januari 2019. De Gouden Trapper werd uitgereikt tijdens de netwerkbijeenkomst van Doortrappen, het landelijke programma dat zich richt op langer en veiliger fietsen van ouderen.

De Zilveren Trapper is voor Egbert Brasjen (96) uit Zwolle en de Bronzen Trapper voor Martha van der Kraats (90+) uit Leiden. Tijdens de netwerkbijeenkomst werd regelmatig gerefereerd aan de verhalen uit hun nominaties. Dit zijn inspirerende voorbeelden van fietsers op leeftijd die hebben nagedacht, bewust maatregelen hebben genomen en daarom nog steeds met plezier doortrappen.

Lees verder

Aanbevolen artikelen

Zorg voor genoeg vitamine D!

Krijgt u genoeg vitamine D binnen, of weet u niet hoeveel u dagelijks tot u neemt? We hebben wat goede bronnen voor u op een rijtje gezet.

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Willeke van Tijn

    Er wordt nooit gemeld bij de problemen met vallen bij ouderen, dat dragen van contactlenzen veel minder kans op vallen geeft .zelf ben ik bijna 80 en daardoor veel zekerder op straat of op de fiets….

Reageren is niet mogelijk.