Picture of Redactie

Redactie

Kennisfestival Laat je niet vallen 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer dan 70 valpreventie professionals hebben op 3 oktober in de Stadstimmertuin het Laat je niet vallen Kennisfestival 2022 bijgewoond.

Tijdens een afwisselend programma is stilgestaan bij ‘5 jaar Laat je niet vallen’. De factscheet valongevallen is gepresenteerd en overhandigd aan Saskia Kloet van VeiligheidNL.

Julia van Weert, hoogleraar Gezondheidscommunicatie en directeur Amsterdam Center for Health Communication (ACHC), heeft een mini College gegeven over “Effectieve communicatie met (of voor?) senioren”.

Het programma is afgesloten met een aantal flitspresentaties, waarbij verschillende professionals aan het woord zijn gekomen. Maar niet nadat er bewogen werd met en door Yvonne Schoenmaker, docent In balans.

Verder in de flitspresentaties:

  • Maaike van Gameren: over het onderzoek effectiviteit in balans
  • Tessa Hillaert, Apotheker
  • Nilke duinkerken, docent Zicht op Evenwicht
  • Sarah Groos, onderzoeker Ovast (valanalyse)
  • Marjo de Vet, over het Otago oefenprogramma
  • Jorik Brugman, Ergotherapeut

Aanbevolen artikelen

Terugblik bezoek Eurocities

Terugblik bezoek Eurocities

Tijdens de bijeenkomst Eurocities in april ging het over ouder worden en mentale gezondheid voor mensen met een migratieachtergrond.

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.