Picture of Redactie

Redactie

Terugblik bezoek Eurocities

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op 11 april heeft EuroCities een bezoek gebracht aan Amsterdam. Dit bezoek stond in het teken van ouder worden en mentale gezondheid voor mensen met een migratieachtergrond.

Doel hiervan is om een beter begrip te krijgen van wat ouder worden betekent voor inwoners met een migratieachtergrond.

Programmamanager Rens Saat vertelde over de rol van GGD Amsterdam om senioren te ondersteunen om gezond ouder te worden. Ook is ingegaan op hoe inwoners met een migratieachtergrond bereikt kunnen worden. Belangrijk leerpunten hieruit zijn onder andere:

  • Neem de tijd om vertrouwen op te bouwen. Blijf investeren in de relatie.
  • Wees je bewust van de verschillen in culturele achtergrond en pas communicatie hierop aan.
  • Begin klein met een activiteit die de doelgroep aanspreekt
  • Zorg voor veiligheid in de groep.

Een bezoek aan de Lang Leven Thuisflat in Osdorpershof gaf een goed beeld van hoe in Amsterdam wordt samengewerkt om ervoor te zorgen dat inwoners langer thuis kunnen blijven wonen. Bij het bezoek aan de Lang Leven Thuisflat Flevopoort stonden activiteiten rond veerkracht en ontplooiing van ouderen centraal.

Meer informatie over Lang Leven Thuisflats vindt u op Een lang leven thuis wonen in een aangepaste seniorenflat – Gemeente Amsterdam.

Aanbevolen artikelen

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

Kennisfestival Laat je niet vallen 2022

Meer dan 70 valpreventie professionals hebben op 3 oktober in de Stadstimmertuin het Laat je niet vallen Kennisfestival 2022 bijgewoond. Tijdens een afwisselend programma is

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.