Picture of Redactie

Redactie

Is mijn huis veilig? Doe de test!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op tijd uw woning aanpassen heeft veel voordelen. U heeft meteen het gemak van de aanpassingen en de kans op vallen is veel kleiner. Neem het hele huis eens goed onder de loep en kijk waar mogelijke risico’s liggen. Daarvoor hebben wij voor u een heel handige vragenlijst!

Doe de test!

Is uw woning veilig genoeg om het risico op vallen in huis zo klein mogelijk te maken? Met deze checklist kunt u elke ruimte in huis kritisch bekijken op veiligheid. Een groen omlijnd hokje is veilig. Een rood omlijnd hokje verdient aandacht. Is een vraag niet van toepassing op uw woonsituatie, dan kruist u niets aan. Het gaat niet om het geven van een ‘goed’ antwoord. Uw veiligheid in huis staat voorop, dus wees kritisch en eerlijk bij het beantwoorden.

Klik hieronder op de knop en ga naar de checklist. Print deze en vul het in. Zo weet u heel snel hoe veilig uw huis is.

Aanbevolen artikelen

Terugblik bezoek Eurocities

Terugblik bezoek Eurocities

Tijdens de bijeenkomst Eurocities in april ging het over ouder worden en mentale gezondheid voor mensen met een migratieachtergrond.

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.