Redactie

Redactie

Is mijn huis veilig? Doe de test!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op tijd uw woning aanpassen heeft veel voordelen. U heeft meteen het gemak van de aanpassingen en de kans op vallen is veel kleiner. Neem het hele huis eens goed onder de loep en kijk waar mogelijke risico’s liggen. Daarvoor hebben wij voor u een heel handige vragenlijst!

Doe de test!

Is uw woning veilig genoeg om het risico op vallen in huis zo klein mogelijk te maken? Met deze checklist kunt u elke ruimte in huis kritisch bekijken op veiligheid. Een groen omlijnd hokje is veilig. Een rood omlijnd hokje verdient aandacht. Is een vraag niet van toepassing op uw woonsituatie, dan kruist u niets aan. Het gaat niet om het geven van een ‘goed’ antwoord. Uw veiligheid in huis staat voorop, dus wees kritisch en eerlijk bij het beantwoorden.

Klik hieronder op de knop en ga naar de checklist. Print deze en vul het in. Zo weet u heel snel hoe veilig uw huis is.

Aanbevolen artikelen

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

Kennisfestival Laat je niet vallen 2022

Meer dan 70 valpreventie professionals hebben op 3 oktober in de Stadstimmertuin het Laat je niet vallen Kennisfestival 2022 bijgewoond. Tijdens een afwisselend programma is

Valpreventieweek 2022

Tijdens de landelijke valpreventieweek, van 3 t/m 9 oktober organiseren wij in Amsterdam verschillende activiteiten voor professionals en senioren. 3 oktober: voorlichting valpreventie (voor senioren)

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.