Picture of Redactie

Redactie

Feestelijke start valpreventiemaand!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gisteren, 1 oktober, is de Landelijke Valpreventieweek ‘Hup, in de benen’ begonnen en in Amsterdam zelfs de Amsterdamse valpreventiemaand. VeiligheidNL gaf in het Evean Twiskehuis het feestelijke startschot met heerlijke taart!

Met de ongeveer 60 ouderen in de zaal werd het spel DobbelFit gespeeld. Een leuk spel met een grote dobbelsteen en kaartjes met vragen over (het voorkomen van) vallen. Bijvoorbeeld ‘op welke plek in huis vinden de meeste valpartijen plaats?’ ‘Hoeveel mensen vallen er dagelijks?’

Vervolgens volgden enkele presentaties van ergotherapeut Nilke Duinkerken (Ergo Dichtbij) over veiligheid in huis, fysiotherapeut Dorien Schreurs (Fysio Holland) over bewegen en diëtiste Mandy Bruijns (Voeding Anders) over voeding.

Ondertussen werden door Erwin van Viaerwin rollators gratis APK gekeurd en kleine reparaties uitgevoerd. Er zijn zelfs enkele rollators afgekeurd, maar een aantal mensen hebben ook ter plekke een nieuwe rollator aangeschaft. Zij kunnen weer veilig de straat op!

Alle deelnemers gingen na deze gezellige en informatieve middag met een goed gevuld geschenktasje weer naar huis!

Aanbevolen artikelen

Terugblik bezoek Eurocities

Terugblik bezoek Eurocities

Tijdens de bijeenkomst Eurocities in april ging het over ouder worden en mentale gezondheid voor mensen met een migratieachtergrond.

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

Kennisfestival Laat je niet vallen 2022

Meer dan 70 valpreventie professionals hebben op 3 oktober in de Stadstimmertuin het Laat je niet vallen Kennisfestival 2022 bijgewoond. Tijdens een afwisselend programma is

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.