Redactie

Redactie

Woning APK, wat is dat?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Een APK-keuring voor de auto kennen de meeste mensen wel. Voor auto’s die wat ouder zijn is dit verplicht. Hierdoor wordt de auto veiliger en gebeuren er minder ongelukken op de weg. Een APK voor je huis kun je hiermee vergelijken. Het is niet verplicht, maar wel handig en veilig.

Tijdens een woning APK wordt het huis nagekeken. Hoe veilig is mijn huis? En kan ik er goed en prettig ouder in worden? Samen met u wordt gekeken hoe veilig uw huis is. En hoe u er met nog meer gemak zelfstandig kunt blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan uw slaapkamer verlichting, is die ook s’ nachts handig en veilig? Of zou u met behulp van een beugel in de badkamer handiger kunnen douchen? Maar waar hang je die het beste op? Tijdens een woning APK krijgt u antwoord op al uw vragen, wellicht is een woning APK iets voor u.

Hoe regelt u een Woning APK?

U wilt gebruik maken van een ‘Woning APK’. Hiervoor kunt u contact opnemen met een ergotherapeut van Ergo Dichtbij. Bij het eerste bezoek zal de ergotherapeut een screening uitvoeren. Samen met u wordt een lijst van onderwerpen doorgenomen. Er volgt een advies op maat. Als er aanpassingen in huis nodig zijn die niet vergoed worden vanuit de WMO, zoals beugels, dan wordt samengewerkt met verschillende ‘klusjesmannen’.

Wat gaat het kosten?

Samen met de ergotherapeut zoekt u uit welke vergoedingen er zijn vanuit de zorgverzekeraar of wmo en hoeveel het u eventueel zelf gaat kosten. Natuurlijk worden de kosten voor de aanpassingen zo laag mogelijk gehouden, maar er is ook een €50,- kortingsactie van de gemeente waar u wellicht gebruik van kunt maken. De ergotherapeut weet hier alles over.

Hoe meldt u zich aan?

Als u geïnteresseerd bent in een check van uw woning via een ‘Woning APK’, dan kunt u contact opnemen met Ergo Dichtbij.

U kunt een mail sturen aan info@ergodichtbij.nl of u kunt telefonisch contact opnemen met Nilke Duinkerken: 06-26975610.

Zij kijkt welke ergotherapeut bij u in de buurt de ‘Woning APK’ het beste kan uitvoeren.

Aanbevolen artikelen

Gang en overloop

Is mijn huis veilig? Doe de test!

Op tijd uw woning aanpassen heeft veel voordelen. U heeft meteen het gemak van de aanpassingen en de kans op vallen is veel kleiner. Neem het hele huis eens goed onder de loep en kijk waar mogelijke risico’s liggen. Daarvoor hebben wij voor u een heel handige vragenlijst!

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.