Redactie

Redactie

Veilig met de rollator op pad

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hulde aan de uitvinder van de rollator! Dit loophulpmiddel is een zegen voor veel mensen die slecht ter been zijn. Hij zorgt ervoor dat u veel meer kunt doen en dat u in beweging blijft. De rollator biedt steun en verkleint de kans op vallen. U kunt er tussentijds even zittend op uitrusten en hij is met een mandje erop handig om boodschappen te doen of in huis gemakkelijk spullen bij u te houden. Maar net als andere vervoersmiddelen, heeft ook de rollator regelmatig onderhoud nodig!

Rollator APK

Het wordt aanbevolen om uw rollator minstens één keer per jaar te laten controleren. Alles wat wielen en remmen heeft kan namelijk stuk gaan of slijtage vertonen, dus ook uw rollator. Zachte banden, te slappe remmen of scharnieren die niet meer optimaal werken; het heeft allemaal invloed op veilig lopen met de rollator. U kent vast wel de APK (Algemene Periodieke Keuring) voor auto’s. Nou, zoiets bestaat dus ook voor rollators! Wij organiseren regelmatig ochtenden en middagen waar u gratis uw rollator APK kunt laten keuren. En als er iets niet helemaal optimaal is, zoals te zachte banden of te slappe remmen, dan wordt dit direct voor u kosteloos hersteld. Hierna kunt u weer veilig met uw rollator huiswaarts! Houd onze online agenda in de gaten voor de eerstvolgende rollator APK bij u in de buurt!

Is er op korte termijn geen rollator APK bij u in de buurt maar wilt u toch graag een controle? Bij veel fietsenmakers kunt u ook terecht om remmen af te laten stellen en banden te controleren.

Rollator APK in De Kimme

Tot grote tevredenheid van bewoners en omwoners is de meest recente rollator APK uitgevoerd in verzorgingshuis de Kimme in Amsterdam Noord. Laat u inspireren door onderstaande video!

Aan wie hebben wij de rollator te danken?

We gaven het in de intro van deze blog al aan: hulde aan de uitvinder van de rollator! Best leuk om te weten waar dit hulpmiddel nou eigenlijk vandaan komt toch? Daarom een kort stukje geschiedenis. De rollator bestaat al sinds 1978 en is uitgevonden door de moeder der rollators zoals zij wordt genoemd: de Zweedse Aina Wifalk. Zij had een beperking als gevolg van polio en bedacht een ‘apparaat’ om voor zichzelf en lotgenoten het lopen gemakkelijker te maken. Met haar idee klopte zij aan bij het Zweedse Ontwikkelingsfonds. Dit fonds was meteen enthousiast en bracht haar in contact met een bedrijf dat een prototype maakte. De rollator was geboren. In 1987 werd de rollator in Nederland geïntroduceerd en is nu niet meer weg te denken!

Aanbevolen artikelen

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

Kennisfestival Laat je niet vallen 2022

Meer dan 70 valpreventie professionals hebben op 3 oktober in de Stadstimmertuin het Laat je niet vallen Kennisfestival 2022 bijgewoond. Tijdens een afwisselend programma is

Valpreventieweek 2022

Tijdens de landelijke valpreventieweek, van 3 t/m 9 oktober organiseren wij in Amsterdam verschillende activiteiten voor professionals en senioren. 3 oktober: voorlichting valpreventie (voor senioren)

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.