Picture of Tanja Lith

Tanja Lith

Fysiotherapeut / Otago & In Balans

Amsterdam-Centrum Fysio en Manuele Therapie                            St. Antoniebreestraat 88               1011 HB Amsterdam

t: 020-6231706
w: www.fysio-amsterdam.nl

Ik ben algemeen fysiotherapeute sinds 1986 met een specialisatie op het gebied van Parkinson en het behandelen van schouderklachten bij sporters en musici. Verder behandel ik ouderen met uiteenlopende klachten, zoals artrose in de gewrichten, revalidatie na een val en balansproblemen. Ik begeleid mensen met een nieuwe heup of knie en behandel klachten door overbelasting. Daarnaast geef ik bewegingsadvies gericht op het herstellen van mobiliteit, spierkracht en conditie. Ik werk veel samen met collega fysiotherapeuten, huisartsen in de buurt, diverse buurtzorgorganisaties en ergotherapeuten. Ook ben ik lid van ParkinsonNet.

Onze fysiotherapiepraktijk is gevestigd bij de Nieuwmarkt in Amsterdam Centrum. In deze Nieuwmarktbuurt wonen veel ouderen. Voor hen is dit een buurt met hindernissen door de smalle stoepen, vele grote caféterrassen, toeristen en grote drukte met fietsers, wandelaars en auto’s. Daarom heb ik besloten om Otago-instructeur te worden. Het Otago-oefenprogramma is juist voor 80-plussers die al één of meerdere keren zijn gevallen. Ook geef ik al ruim 5 jaar met heel veel plezier de In Balans trainingen.

Ik ben een enthousiaste en stimulerende Otago-instructeur die iedere deelnemer persoonlijke aandacht geeft. Daarom geef ik de Otago-instructie aan kleine groepjes van maximaal vijf personen, zodat ik bij het oefenen rekening kan houden met de mogelijkheden van elke deelnemer.

Ik geef op een rustige en duidelijke manier uitleg over de oefeningen. Ook kunnen ouderen met hun specifieke persoonlijke vragen over valpreventie bij mij terecht. Na een groepstraining drinken we meestal gezamenlijk nog een kopje koffie of thee.

Het motiveert en stimuleert mij steeds weer als ik merk dat mensen ervaren dat ze zich gemakkelijker kunnen bewegen. Zelfs als er sprake is van pijn en beperkingen.

Het advies dat ik aan deelnemers meegeef: “Beweeg met gevoel en aandacht. Wees bewust van uw grenzen (zowel lichamelijk als mentaal) en wees niet bang om grenzen te verleggen. Maar wel met aandacht en in de wetenschap dat u weerstanden tegenkomt. Die kunt u echter overwinnen en daardoor sterker worden. Daar help ik u bij!”

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Tanja een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Tanja en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.