SCIANDRI Sportstimulering    Amsterdam

t: 06-28276157
w:www.sciandri.com

Valpreventie is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat ouderen steviger in hun schoenen staan. ze krijgen meer zelfvertrouwen en worden zich bewust van het belang van bewegen.

Een In Balans cursus kan vallen voorkomen omdat men oefeningen krijgt om de beenspieren te verstevigen. Je leert hoe je goed loopt (voeten afwikkelen) en ontvangt tips om het huis veiliger in te richten. De meeste valincidenten zijn meestal binnenshuis.  

Verder geef ik vaak groepslessen aan volwassenen zoals aerobics en conditietraining. En aan groepen ouderen 65+sport en stoelengym.

Een mooi voorbeeld uit de praktijk:

Ik had een meneer in mijn les die moeite had met lopen en zijn evenwicht vaak verloor. Hij weigerde om met een rollator te lopen. Ik sprak toen met hem af dat hij dan alleen naar mijn les met rollator moest om een beetje te oefenen. Zijn mantelverzorgster was zeer verbaast dat hij dit deed, maar hij deed het. Tezamen met de oefeningen en de tips die hij kreeg voelde hij zich zekerder en ging steeds vaker met zijn rollator op pad. Doordat hij nu met een rollator liep viel hij minder tot niet. Hij zei ook dat hij steviger op zijn benen stond door de spierversterkende oefeningen

Mijn advies: 

Blijf bewegen voor een gezon en vitaal leven en doe mee aan de In Balans cursus!

Stuur Susan een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Susan en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.