Sandra Gilkes

Sandra Gilkes

MBvO docent / In Balans

Gilkes Personal Training
Amstelveenseweg 217-1
1076CN  Amsterdam

t: 06-50129581
w: www.gilkes.nl

Aangezien er jaarlijks veel valpartijen zijn onder ouderen is het van belang om valpreventie cursussen aan te bieden. Ouderen gaan sneller achteruit na een valpartij. Soms worden zij angstig of durven niet zo goed meer de straat op te gaan. Een In Balans cursus maakt je bewust van je lichaam. Door de eenvoudige oefeningen leer je hoe je het veiligst kunt bewegen en waar je op moet letten.

Ik word vaak gevraagd om Yoga/Pilates te geven. Behalve rek- en strekoefeningen is er veel aandacht voor balans oefeningen en ademhalingstechnieken. Daarnaast geef ik Fitgym voor 55+ waar een groot deel van de oefeningen is gericht op kracht, coördinatie en natuurlijk plezier.

Een van mijn deelnemers is 86 jaar. Ik geef tijdens de les aan dat het belangrijk is om haar voeten goed af te wikkelen. En ook dat zij beter rechtop kan lopen (voor zover mogelijk) en haar rompspieren moet aanspannen. Hierdoor voelt zij zich zekerder tijdens het lopen. Aan de grondoefeningen deed zij nooit mee. Na wat doorvragen bleek dat zij niet goed kon opstaan wanneer zij op de grond lag. Ik heb haar laten zien en ervaren hoe zij dit wel voor elkaar krijgt.

Het lukt haar nu wel en zij kan zelfs weer bij haar onderste keukenkastjes. Het voorkomen van vallen is belangrijk, maar weten hoe je weer overeind komt is ook heel handig .

Mijn motto:

Zorg ervoor dat je zolang mogelijk blijft bewegen. Ga erop uit en probeer iedere dag minimaal een half uurtje te wandelen. Want: Zitten is…… het nieuwe roken.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Sandra een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Sandra en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.