Picture of Merijn Smak

Merijn Smak

Fysiotherapeut / In Balans

Fysiotherapie Couperus
Louis Couperusstraat 133
1064CE  Amsterdam

t: 020-6118027
w: www.fysiocouperus.nl

Preventie helpt bij het voorkomen van een val. Ik kom in mijn praktijk veel mensen tegen die vallen. En de gevolgen van zo’n val zijn vaak groot. Ik wil mensen helpen met mijn expertise en zorg ervoor dat zij weer zekerder op de been staan.

In onze fysiotherapiepraktijk heb ik samen met collega’s een beweegprogramma voor ouderen ontwikkeld.  We gaan met mensen aan de slag die graag wat extra hulp willen met bewegen, balans of kracht. Het lukt ons om ervoor te zorgen dat deze mensen zich binnen 12 weken weer een stuk fitter voelen. Vervolgens kunnen zij doorstromen  naar beweeggroepen in de buurt, zoals wandelgroepen, Tai Chi, ouderengym of natuurlijk een cursus In Balans!

Bij de In Balans cursus die ik zelf geef, gebruik ik veel kracht- en balansoefeningen. Die helpen voor meer vertrouwen en minder vallen. Mensen zijn minder angstig en ze durven weer meer. Wat de cursus extra leuk maakt, is het sociale aspect. We trainen in groepjes en drinken na afloop een kop koffie.

Een mooie ervaring uit mijn praktijk:

Een van mijn patiënten behandel ik thuis. Zij is een aantal weken geleden gevallen op haar heup. Naast dat ze veel pijn had, was ze ook angstig geworden dat het weer zou gebeuren. Ik heb voor haar een beweegprogramma opgezet waarbij veel aspecten terugkomen van de In Balans training. Het heeft haar goed geholpen. Dit is wat zij van mijn aanpak vindt: ‘ Ik ben zo blij met deze oefeningen. Ik voel me een stuk zekerder en heb weer veel plezier in het trainen’.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Merijn een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Merijn en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.