Picture of Maurizio Cano

Maurizio Cano

Fysiotherapeut / In Balans

C-enter paramedische praktijk
Hoptille 465
1102 PJ  Amsterdam

t: 020-6973074
w: www.c-enter.org

Ik werk in Amsterdam Zuidoost als fysiotherapeut. Ik behandel veel patiënten die een verminderde conditie of mobiliteit hebben. Of aan hun balans, spierkracht of coördinatie willen werken. Vaak zijn het senioren waar ik mee aan de slag ga. Het is goed en nuttig om te doen. Want er zijn best veel ouderen die vallen. En vaak zijn de gevolgen van zo’n val heel vervelend. Met valpreventie trainingen probeer ik ervoor te zorgen dat mensen minder vallen.

De In Balans training kan hier bij helpen. Ik geef oefeningen om de spierkracht, balans en coördinatie te verbeteren. In 13 weken tijd werken we aan de spierkracht, balans en coördinatie. Aan het eind van deze periode zien we verbeteringen en neemt het risico om te vallen af. Het mooiste vind ik het als ik een patiënt een tijdje na een behandeltraject veilig zie lopen of fietsen langs de praktijk.  Dan denk ik: Het is gelukt! Doordat we het valrisico hebben verlaagd kan iemand weer de activiteiten uitvoeren die voorheen niet veilig uitgevoerd konden worden. Bijvoorbeeld weer zelf de boodschappen doen en op de fiets bij iemand op bezoek gaan.

Mijn motto:

Het leven is vallen en opstaan.. maar soms kunnen we dit beter voorkomen!

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Maurizio een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Maurizio en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.