Picture of Matteo Taiana

Matteo Taiana

Fysiotherapeut / Otago

Yorbody Fysiotherapie
Valkenburgerstraat 28
1011LZ  Amsterdam

t: 06-33750640
w: www.yorbodyfysiotherapie.nl

Sinds maart 2018 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. In oktober 2018 ben ik begonnen met werken bij Ariane Dekking Fysiotherapie, onderdeel van Yorbody Fysiotherpie. Als fysiotherapeut zie ik veel verschillende soorten patiënten van alle leeftijden: sporters, ouderen en chronisch zieken. Ook kom ik bij bedrijven om mensen te behandelen op hun werkplek. Onze praktijk zit in een sportschool. Daarom hebben we veel contact met personal trainers. Buiten de sportschool werken we samen met (huis)artsen, thuiszorg Amsterdam en het woon-zorgcentrum de Flesseman.

In onze praktijk merken we de laatste jaren dat steeds meer oudere mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Maar ook dat daardoor het risico op vallen groter is geworden. Het voorkomen van vallen wordt dus steeds belangrijker. Otago is een betrouwbaar oefenprogramma voor deze kwetsbare groep patiënten.

Ik ben jong, enthousiast, erg betrokken bij ouderen en ik vind fysiotherapie het mooiste vak dat er is. Met mijn beroep kan ik mensen namelijk helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Ik vind het daarbij belangrijk om zo goed mogelijk rekening te houden met de hulpvraag van mijn patiënten. 

Sinds kort begeleid ik een mevrouw van 60 jaar die lijdt aan een stoornis waardoor ze haar bewegingen niet goed kan coördineren. Verder heeft ze problemen met haar evenwicht. Elke kleine stap vooruit brengt ons dichter bij een nieuwe overwinning. Ik ben er vooral trots op dat deze mevrouw steeds beter kan staan, lopen en traplopen. Dat ik als fysiotherapeut hier een bijdrage aan kan leveren, geeft mij een ontzettend goed en voldaan gevoel. Mijn advies daarom aan patiënten: denk positief en richt je op wat je wel kunt!

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Matteo een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Matteo en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.