Picture of Martin Schneider

Martin Schneider

Fysiotherapeut / In Balans

Fysiotherapie Zuidas (locatie Zuid)
Bramsstraat 34
1077HJ   Amsterdam

t: 020-6791933

Fysiotherapie Zuidas (locatie Buitenveldert)
NoordHollandstraat 17B
1081AS   Amsterdam

t: 020-3080198

Als fysiotherapeut en manueeltherapeut ben ik al meer dan 25 jaar actief. Sinds 1 januari 2018 zijn onze praktijken gecertificeerd om In Balans trainingen te geven. Ik ben een enthousiaste cursusleider en geef twee keer per week een training die deels uit informatieverstrekking (over valrisico, schoeisel enzovoort) bestaat en deels uit praktische oefeningen voor beenspieren en meer balans. Een val voorkomen is heel belangrijk, maar het is ook goed om te weten wat u moet doen als u gevallen bent. Tijdens de In Balans training helpen we u stevig op eigen benen te blijven staan.

Ik heb er bewust voor gekozen om In Balans trainer te worden. Ik zie om mij heen steeds meer ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig en onafhankelijk willen blijven maar door hun valangst minder initiatief nemen om de deur uit te gaan. Omdat veel mensen bij het ouder worden bang zijn om te vallen, kan ik daar met deze training iets aan doen. Na de cursus is de angst minder, de benen sterker en de balans verbeterd. De deelnemers zijn na elke cursusmiddag weer enthousiast over wat ze geleerd hebben. 

Ik train ouderen die soms al 90+ zijn maar na zes weken trainen weer uit hun stoel springen! Mijn cliënten adviseer ik dan ook om naast de cursusmiddagen thuis de oefeningen uit het cursusboek te blijven doen. Hoe meer iemand oefent, hoe beter!

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Martin een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Martin en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.