Picture of Martin Mulder

Martin Mulder

Fysiotherapeut / Otago

Fysiotherapie Waalstraat
Waalstraat 43
1078BW  Amsterdam

t: 020-6623020
w: www.fysiowaalstraat.nl

Ruim 10 jaar werk ik als fysiotherapeut, nu bij Fysiotherapie Waalstraat in Zuid. Binnen mijn werk focus ik me ook op valpreventie en het vergroten van zelfredzaamheid van ouderen in de buurt. Vandaar dat ik heb besloten om ook Otago trainingen te gaan geven.

Ouderen blijven tegenwoordig langer zelfstandig wonen, zo ook in Amsterdam Zuid. Ik vind het belangrijk dat deze ouderen een zo groot mogelijke mate van zelfredzaamheid ervaren, als de behoefte daartoe is. Als het risico op vallen (of de vrees ervoor) hierin een spelbreker wordt, kan Otago training een uitkomst bieden.

Valpreventietraining is mij niet onbekend, want ik heb eerder valpreventietraining gedaan bij Reade als revalidatietherapeut. Hierbij was de hulpvraag vaak nog complexer. Een voorbeeld van iemand die ik daar heb geholpen en nooit ben vergeten, is een volwassen man met een verstandelijke en lichamelijke beperking die zonder krukken niet meer kon lopen. Na zes maanden training heeft hij zonder krukken, op voor hem gepast niveau, weer zijn hobby’s badminton en tennis opgepakt en het daarna ook heeft volgehouden.

Het leukste vind ik het contact met de mensen en vooruitgang in dagelijks functioneren. Het blijft mensenwerk!

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Martin een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Martin en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.