Picture of Marion Russchen

Marion Russchen

Fysiotherapeut / In Balans / Otago / Valanalyse

Fysiotherapie Marion Russchen
Rietwijkerstraat 8 HS
1059 VZ  Amsterdam

t: 06-43800498
w: fysiotherapiemarionrusschen.nl
w: mindfulnessmarionrusschen.nl

Sinds 1981 werk ik als fysiotherapeut en dat doe ik in die 37 jaar nog steeds met heel veel plezier! Een belangrijk doel in mijn werk is om mensen te helpen een val in het dagelijks leven te voorkomen. Daarbij is je goed voelen en de juiste houding hebben heel belangrijk. Daarom heb ik ervoor gekozen om In Balans docent te worden. Ik vind het heel leuk om al mijn kennis en ervaring te delen via deze cursus.

Ik vind ouderen een heel interessante groep mensen die veel te vertellen hebben. Het is belangrijk dat zij zo langmogelijk zelfstandig kunnen meedoen in de maatschappij. Een goede conditie helpt daarbij. Het is dan ook heel fijn dat deze training nu zo laagdrempelig en betaalbaar wordt aangeboden zodat iedereen mee kan doen. Zo kunnen we met elkaar werken aan minder vallen en met meer gemak bewegen. Dat is verhoogde kwaliteit van leven! Goed oud worden is een hele kunst, ik vind dat deze training daaraan bijdraagt.

In de In Balans training werk ik naast conditie- en spierkrachtverbetering ook veel aan bewustwording. Zowel lichaamsbewustzijn als leren beseffen dat je met beide benen op de grond staat!

Goed leren staan, wat is nou een goede houding, opstaan uit bed of stoel, opstaan vanaf de grond. Dit zijn allemaal aspecten die tijdens de training aan bod komen. En natuurlijk: veel oefenen! Voor beweeglijkheid, kracht, balans en coördinatie. Al deze dingen zijn uiteindelijk heel belangrijk om aan te werken als we ouder worden en zo de kans op een val te verkleinen. Dit alles breng ik graag met humor, zodat iedereen met plezier naar de training komt. Een deelneemster zei eens tegen mij: “Ik vind je training erg prettig omdat je alles zo rustig uitlegt, ondanks dat je ons best hard laat werken!”

Ik benadruk na elke training wel dat de deelnemers ook thuis oefenen met dat wat ze tijdens de training leren. Dat zijn zowel adviezen voor algemene dagelijkse bewegingen als oefeningen. Om hen hierin te motiveren leg ik veel uit waarom het zo belangrijk is om die adviezen op te volgen. Als je weet waarom, dan is de kans dat je blijft oefenen veel groter!

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Marion een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Marion en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.