Picture of Margot Dede

Margot Dede

Oefentherapeut Mensendieck, Slaapoefentherapeut & Chronisch Pijn therapeut

Mensendieck & Fysiotherapie Jordaan
Westerstraat 238
1015 MT  Amsterdam

t: 020-6235136 of 06-827447143
w: oefentherapie-fysiotherapie.nl

Valpreventie kan helpen om fit, vitaal en vol vertrouwen te blijven. Je kunt blijven genieten van dat ommetje naar de winkel of de wandeling door het park. Dat is wel zo prettig en je behoudt zo een fijne kwaliteit van leven. Tijdens de In Balans cursus vind ik het contact met de grond heel belangrijk. Hierdoor krijg je betere balans en stabiliteit. Ook de spieren en het uithoudingsvermogen verbeteren. Dit helpt weer om zekerder op de been te staan.

In mijn werk als therapeut kijk ik naar het hele lichaam, ook wel de holistische aanpak genoemd. Ook de houding en het bewegen in het dagelijks leven vind ik belangrijk. Vanuit deze visie behandel ik veel klachten aan nek, rug en schouder, gewrichtsklachten en artrose. Ik help ouderen te revalideren na het hebben van een beroerte of operatie. Bijvoorbeeld wanneer iemand een nieuwe heup of knie krijgt. Met oefeningen kunnen zij weer (zoveel mogelijk) onafhankelijk  blijven bewegen. Ik word vaak gevraagd om een rollator goed in te stellen. En ik geef  advies over het lopen achter de rollator of lopen met een wandelstok. Ook voor slaapproblemen en chronische pijn kunnen mensen bij mij terecht. Ik ben gediplomeerd Slaapoefentherapeut en ben aangesloten bij Chronische Pijn Netwerk.

Een van mijn patiënten was behoorlijk beperkt door ‘etalagebenen’. Zij had helemaal geen vertrouwen in haar eigen lichaam. Opstaan uit een stoel, lang staan en langere afstand lopen lukte niet meer. We hebben gewerkt aan haar kracht en haar balans en evenwicht. En met succes! Mevrouw was na een tijdjes weer in staat om zelf haar boodschappen bij de supermarkt te doen. 

Mijn motto: ‘Van proberen kun je leren!!’

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Margot een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Margot en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.