Maaike Butter

Maaike Butter

Fysiotherapeut / Otago / Valanalyse

Fysioteam Nieuwmarkt
Korte Keizersdwarsstraat 8
1011GJ  Amsterdam

t: 020 – 622 54 77
w: www.fysioteamnieuwmarkt.nl

Ik ben in 2017 afgestudeerd als fysiotherapeut en nu een jaar aan het werk bij Fysioteam Nieuwmarkt, waar ik het erg naar mijn zin heb. Ik ben een enthousiaste jonge ondernemer in het vak fysiotherapie en zelf heel sportief. Daarom vind ik het leuk om mensen enthousiast te maken voor sport. Daarbij behandel ik ook regelmatig mensen met sportblessures. Voor een revalidatieproces, bel me op! Als fysiotherapeut werk ik veel samen met revalidatiecentrum READE, huisartsen en met andere fysiotherapeuten.

In mijn werk zie ik veel ouderen. Ik vind het geweldig dat ik met fysiotherapie mensen kan helpen, waardoor ze minder pijn hebben of hun zelfstandigheid behouden of terugkrijgen. Daarom heb ik de cursus Otago gevolgd. 

Door in de toekomst Otago trainingen aan te bieden, hoop ik dan ook ten zeerste een bijdrage te kunnen leveren aan deze zelfstandigheid! Ik ben blij dat ik dit kan betekenen voor mensen en dat ik mij in de samenleving ook echt nuttig kan maken met  mijn beroep!

Als fysiotherapeut is het belangrijk om eerst goed te luisteren naar een patiënt en vervolgens samen naar een goed resultaat toe te werken. Zo behandel ik een mevrouw van 82 die na een val haar heup heeft gebroken en nu bij mij revalideert. We hebben samen een programma opgezet om haar benen, heupen en romp weer te versterken. Ze is ondertussen ontzettend goed geworden in het oefenprogramma en loopt zelfs weer buiten! 

In mijn eerste jaar als fysiotherapeut kreeg ik een vrouw in de praktijk die al twee jaar kampte met vreselijke pijnen in haar bekken en onderrug. Ze was al langere tijd bij een andere therapeut onder behandeling geweest, helaas zonder resultaat. Door deze pijn had ze veel problemen bij de uitvoering van dagelijkse activiteiten waardoor ze ook geestelijk achteruit ging. Uiteindelijk heb ik haar van haar pijnen af kunnen helpen. Ik ben namelijk verder gaan zoeken naar de oorzaak en heb me niet alleen gericht op de punten die pijn deden. Ik vond het bijzonder om te zien hoe blij ze was geen pijn meer te hebben. En stiekem was ik natuurlijk heel trots op mijzelf dat ik, in mijn korte loopbaan, iemand echt van zijn langdurige pijn heb af kunnen helpen!!

Mijn advies aan patiënten: beweeg! En ga vooral iets doen wat u leuk vindt! Ga niet in de sportschool staan omdat het moet. Zoek een sport uit die u leuk vindt en wat u vol kunt houden. 

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Maaike een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Maaike en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.