Picture of Lizzy Post

Lizzy Post

Fysiotherapeut

Medisch Punt Buitenveldert
A.J. Ernststraat 179-181
1083GV  Amsterdam

t: 020-3308757
w: www.medischpunt.nl

Ik heb gekozen voor fysiotherapie omdat ik het erg waardevol vind om mensen te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Mensen blijven steeds langer thuis wonen en moeten dus langer zelfstandig kunnen functioneren. Met mijn behandelingen hoop ik hen te helpen de dagelijkse activiteiten zo veilig en gemakkelijk mogelijk te doen. In 2015 ben ik afgestudeerd en heb daarna met veel plezier in Oosthuizen en Purmerend gewerkt. Sinds mei 2017 werk in bij Medisch Punt in Amsterdam Buitenveldert. Wel even wat anders dan een dorpspraktijk al lijkt Buitenveldert soms ook net een dorp met alle bekenden in de wachtkamer.

Vallen is een groeiend probleem, ook zeker in Buitenveldert. In de praktijk zie ik regelmatig mensen die problemen hebben met hun balans of bang zijn om te vallen. Ook zie ik mensen met een letsel na een val. Naast het letsel is er vaak angst om nog een keer te vallen. Wanneer je ouder wordt neemt de spierkracht en balans af, dat gebeurd bij iedereen. Daarom is het zo belangrijk om te onderhouden wat je hebt door middel van bewegen en oefeningen. Aan de balans en vertrouwen werken doen we één op één of in een groep. Samen de training In Balans doen is natuurlijk helemaal gezellig!

Afgelopen jaar heb ik een 83 jarige meneer behandeld. Hij had al jaren minder kracht in zijn benen. Hij was het vertrouwen verloren in zijn lichaam en zijn wereldje werd erg klein. Zijn vraag was dan ook om weer zelfstandig langere afstanden te kunnen lopen. Na ongeveer 2 maanden kwam hij zelfstandig met krukken naar de praktijk lopen! Inmiddels doet hij iedere week gezellig mee met de oefengroep bij ons in de praktijk.

Het meest blij en trots ben ik wanneer ik samen met een patiënt aan de gestelde doelen werk en de patiënt met een tevreden gevoel de deur uit gaat! Ik hoop de mensen bij te kunnen brengen waarom bewegen zo belangrijk is maar ook dat ze er vooral plezier in krijgen. Ik ben geduldig en kan goed luisteren. Mensen voelen zich vaak vertrouwd bij mij waardoor de drempel om nieuwe dingen te proberen minder hoog is.

Voor een zo goed mogelijk resultaat is samenwerking erg belangrijk. Ik werk dan ook veel samen met de ergotherapeut, diëtist, overleg met de huisarts en praktijkondersteuner of waar nodig een specialist of revalidatiearts.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Lizzy een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Lizzy en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.