Picture of Kim Heikens

Kim Heikens

Fysiotherapeut / In Balans

Gooioord Fysiotherapie en Trainingscentrum
Gooioord 88
1103CE  Amsterdam Zuidoost

t: 020-6906684
w: www.gooioord.nl

Ik werk sinds september 2018 als fysiotherapeut. Daarvoor heb ik tijdens de studie fysiotherapie meerdere stages gelopen waarvan één in Ghana. Als bijbaan heb  ik  als verzorgende gewerkt in de thuiszorg. Ik zie patiënten van alle leeftijden  maar  het grootste deel is toch wel 65+. Ik vind de ouderenzorg erg leuk. Deze patiënten hebben vaak van meerdere dingen tegelijk last wat mij als fysiotherapeut  uitdaging geeft. Daarnaast hebben ouderen al een heel leven achter zich en dus vaak veel verhalen te vertellen.

Patiënten kunnen bij mij terecht voor vrijwel alle klachten aan het bewegingsapparaat. Als algemeen fysiotherapeut zie ik allerlei soorten patiënten met voornamelijk klachten aan de gewrichten en/of spieren. Dit kunnen  mensen zijn die  revalideren na een beroerte of na een nieuwe heup/knie operatie. Maar ik zie ook mensen die klachten hebben die veroorzaakt worden door stress,  een verkeerde houding of een sportblessure. Ik werk  veel samen met de andere fysiotherapeuten en met huisartsen en artsen uit het ziekenhuis die de patiënten hebben verwezen. Regelmatig neem ik contact op met ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en thuiszorgmedewerkers, om de patiënt zo goed mogelijk verder te kunnen helpen. In onze praktijk komen regelmatig ouderen die wel eens zijn gevallen. En daarom ook het huis niet meer uit durven. De training In Balans zie ik als een mooi middel om daar verandering in aan te brengen. We trainen om het risico op vallen te verlagen, maar ook om het lichaam sterker te maken. Op die manier krijg je meer vertrouwen in jezelf en wordt de angst om te vallen een stuk kleiner.

Mijn advies  voor iedere patiënt:
Zorg goed voor je lichaam;  je hebt er namelijk maar één!

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Kim een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Kim en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.