Jorik Brugman

Jorik Brugman

Ergotherapeut / Valanalyse

Ergo Dichtbij
Laagte Kadijk 41
1018BB  Amsterdam

t: 06-48883414
w: www.ergodichtbij.nl

Ik werk sinds oktober 2018 als ergotherapeut bij Ergo Dichtbij in Amsterdam Noord en Centrum. Ik help mensen hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als zij dat door lichamelijke of psychische klachten niet meer kunnen doen. Op mijn fiets rijd ik door Amsterdam om de mensen aan huis te behandelen. De meeste van mijn cliënten zijn ouderen, maar ik behandel ook volwassenen en zelfs jongeren. Het is maar net afhankelijk van de aanvraag die we krijgen. Ik probeer iedereen te helpen. Maar als dat niet kan, verwijs ik iemand door naar een professional waarvan ik denk dat die wel de juiste hulp kan bieden.

Vaak vragen mensen om een hulpmiddel. Na het kennismakingsgesprek blijkt dan regelmatig dat ik nog meer voor ze kan betekenen. Ik kan bijvoorbeeld een valanalyse afnemen, advies geven om de woning aan te passen, helpen dingen op een andere manier te doen en zelfs een hulphond aanvragen.

Samenwerking binnen de formele en informele zorg vind ik erg belangrijk. Ik probeer zoveel mogelijk samen te werken met huisartsen, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, welzijnswerkers, vrijwilligersorganisaties, enzovoorts. De samenwerking moet in het teken staan van de cliënt, zodat hij of zij de beste zorg krijgt.

Ik ben een enthousiaste ergotherapeut met een luisterend oor. Van nature ben ik praktisch ingesteld en ik houd van aanpakken. Verandering komt niet door stil te blijven zitten, maar door in beweging te komen. Ik houd erg van de afwisseling in mijn werk. Iedere cliënt waar ik kom is anders en verdient een andere aanpak. In dat opzicht ga ik iedere dag weer met plezier naar mijn werk, omdat ik van tevoren nooit weet wat er precies gaat gebeuren. Mensen maken mijn werk leuk en bijzonder. De momenten dat ik trots ben is wanneer cliënten mij aan het einde van de behandeling bedanken. Dat geeft mij het gevoel dat ik echts iets voor ze heb kunnen betekenen. Wanneer ik ook nog eens waardering krijg van collega’s dan weet ik dat ik goed bezig ben.

Vallen komt veel voor bij ouderen en dat wordt waarschijnlijk niet minder. Het is belangrijk dat ouderen inzien dat de gevolgen van vallen vervelender zijn dan de dingen die ze anders moeten doen om vallen te voorkomen. Veel mensen vinden verandering niet fijn, maar ik probeer deze verandering zo prettig mogelijk te laten verlopen. Tot nog toe zijn de ouderen die ik een rollator heb aangeraden zeer tevreden.

Mijn advies aan ouderen is om met anderen over vallen te praten. Wij, als zorgprofessionals, kunnen iedereen vertellen wat de risico’s zijn van vallen, maar ouderen kunnen dat zelf ook. Dus ook een oproep aan de ouderen: vertel het uw familie, buren en vrienden, want met de juiste veranderingen kan de kans op vallen worden verkleind. U kunt mij altijd bellen voor vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen! Want ik ben er om te helpen en samen proberen we te zorgen dat vallen niet (meer) gebeurt.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Jorik een bericht