Iona Strebel

Iona Strebel

Fysiotherapeut

Fysio Beter Bewegen
Veeteeltstraat 20
1097 WV Amsterdam

t: 06-38264350
w: fysiobeterbewegen.nl

Minder vallen betekent minder blessures! Daarom vind ik valpreventie heel erg belangrijk.

Het helpt om minder angstig te zijn en  meer zelfvertrouwen  te hebben.  De cursus In Balans kan hierbij helpen. We werken aan meer kracht en beter bewegen.  Dit samen met allerlei tips helpt om vallen te voorkomen.

Aan de slag

Als ik met patiënten aan de slag ga, kijk ik naar verschillende zaken. Zoals: kracht, bewegelijkheid en balans.  Maar ik ga ook in gesprek over de persoonlijke doelen. Op deze manier kunnen we een zo goed mogelijk resultaat  behalen.

Dansen

Na een valpartij in huis kwam een patiënt bij mij voor een behandeling. De standaard oefeningen vond zij niet erg leuk. Maar dansen is  haar hobby en dat vind zij heerlijk om te doen. Ik heb de oefeningen zo aangepast dat we deze al dansend kunnen uitvoeren. Nu dansen we samen twee keer per week. En daarbij heeft zij niet eens haar rollator nodig. Ik merk dat zij nu makkelijker en met meer zekerheid kan lopen en bewegen.

Mijn advies

Het is belangrijk om de spieren te blijven gebruiken, ook al gaat het soms lastig. Doe je dit niet, dan neemt de spierkracht snel af. Omdat ik geen Nederlander ben, zeg ik het altijd op deze manier:

‘You either use it or you lose it’.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Iona een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Iona en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.