Inge Cantatore

Inge Cantatore

Ondervoeding / DM / PDS

Dietistenpraktijk Equilibrio
Hoofdweg 458 
1055 AB Amsterdam

t: 06-20554849
w: www.dietistenpraktijkequilibrio.nl

Langer vitaal thuis wonen: dat is wat mensen graag willen. Een valpartij met alle gevolgen is dan niet handig. Gezonde voeding kan helpen om een val te voorkomen. Als diëtist kan ik helpen om de kans op vallen te voorkomen. Ik zorg ervoor dat iemand voldoende energie, eiwit en vitamine D krijgt. En ik stimuleer mensen om voldoende te bewegen. Ik geef tips en adviezen op maat. Soms adviseer ik om drinkvoeding te nemen om extra voedingsstoffen binnen te krijgen.

Kwaliteit

Samen met de cliënt ga ik op zoek naar wat helpt om de kwaliteit van leven goed te houden. Dus: wat maakt iemand blij en hoe kan ik daar eventueel nog in ondersteunen? Kan dat alleen met gezonde voeding of kijken we wat er allemaal in de buurt te doen is? Of is er een maatje in de buurt die kan helpen bij het doen van boodschappen?

Maaltijdservice

In mijn praktijk heb ik door een goede maaltijdservice in te zetten een mevrouw snel fit gekregen. Zij was depressief, maar door gezonde voeding stond ze letterlijk weer sterker op haar benen. Het risico op vallen is duidelijk vermindert.

Knijpen

Ik maak graag gebruik van een handknijpkracht meter, om duidelijk te maken dat goede voeding en voldoende beweging leidt tot voldoende kracht. Mensen vinden het vaak erg leuk om dit meetbaar te krijgen.

Mijn advies aan senioren:

Zorg voor behoud van uw eigen kracht door goede voeding en voldoende beweging. Niemand wilt afhankelijk worden. Je kunt hier zelf veel aan doen!

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Inge een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Inge en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.