Picture of Henriette Winnubst-Schaap

Henriette Winnubst-Schaap

Fysiotherapeut / Otago

Fysiotherapie MCTOZ
Meteorensingel 23
1033CB   Amsterdam

t: 020-6310169
w: www.fysiotherapiemctoz.nl

In 1995 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sinds 1999 heb ik mijn eigen praktijk in Amsterdam Tuindorp-Oostzaan. Mensen kunnen bij mij een persoonlijke aanpak verwachten waarbij we streven naar een gezamenlijk doel. Ik ben zeer betrokken en doe mijn uiterste best om het beste resultaat te behalen bij iemand. Daarnaast denk ik ook altijd in het belang van de persoon. Dat betekent dat als ik niet de juiste persoon ben om iemand te begeleiden of helpen, ik niet schroom om iemand door te verwijzen. Ik werk dan ook samen met huisartsen, ergotherapeuten, bedrijfsartsen en specialisten.

Als fysiotherapeut wil ik graag dat mensen zo gezond en zelfstandig mogelijk blijven als ze ouder worden. Met de Otago training vergroot ik mijn werkveld en kan ik meer in de wijk aan de slag gaan met valpreventie. Omdat deze vorm van training bewezen effectief is, vind ik het van groot belang om de trainingen aan te bieden aan iedereen die ervoor in aanmerking komt. Dat kan individueel bij iemand thuis of in een kleine groep.

Het allerleukste is dat ik de mogelijkheid heb om mensen te helpen en inzicht te geven in hoe het lichaam werkt. Wat doen spieren, zenuwen en gewrichten nu eigenlijk? En hoe kan het zijn dat je ergens last van krijgt? Door inzicht en uitleg te geven, help je mensen hun lichaam beter te begrijpen en maak je ook duidelijk wat zij zelf kunnen doen. Je geeft ze handvatten om met bepaalde oefeningen of houdingen te voorkomen dat een klacht opnieuw ontstaat of hoe een val voorkomen kan worden. Ik geef ouderen altijd het advies om te blijven bewegen en op tijd te starten met evenwichtsoefeningen. En voor advies ben ik altijd bereikbaar.

Omdat ik goed naar mensen luister, vertellen cliënten mij veel. Met die informatie kan het soms zijn dat ik als therapeut voel dat het belangrijk is om contact op te nemen met de huisarts of specialist en verwijs ik hen soms terug. Het kan namelijk zijn dat er een ziekte of aandoening is die met fysiotherapie niet te verhelpen is. Dan ben ik heel blij dat ik op tijd aan de bel heb getrokken!

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Henriette een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Henriette en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.