Dennis Kruijt

Dennis Kruijt

Fysiotherapeut / Otago

Verpleeghuis Leo Polak
Saaftingestraat 8
1069BW  Amsterdam

t: 020-7562525
w: www.amstelring.nl

Ik ben ruim 12 jaar fysiotherapeut in de ouderenzorg. Op dit moment werk ik in het Verpleeghuis Leo Polak in Amsterdam Nieuw-West. Ik behandel veel ouderen van 55 jaar en ouder die herstellen van een operatie of breuk, bang zijn om te vallen of hun conditie willen verbeteren. In het verpleeghuis werk ik veel samen met ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, diëtisten, logopedisten en artsen.

Steeds vaker komen ouderen bij mij terecht om te revalideren na een val. Zo’n val heeft een behoorlijke invloed op de zelfredzaamheid van mensen. Het wordt bijvoorbeeld moeilijker voor ze om zelfstandig te blijven wonen. Vallen voorkomen vind ik dan ook erg belangrijk. Als Otago instructeur hoop ik ouderen hierbij nog beter te kunnen helpen.  

In mijn werk maak ik altijd samen met de cliënt een behandelplan dat goed bij hem of haar past. In dit behandelplan staan de klachten én de wensen van de cliënt centraal. Waar ik trots op ben? Op iedere cliënt die ik vooruit heb kunnen helpen.

Ik behandelde ooit een dame van 75 jaar die niet zeker op haar benen stond na een periode van minder goede gezondheid. Hierdoor had ze licht verminderde spierkracht in haar benen en niet zo’n goede balans. Ze was daardoor erg onzeker geworden en durfde niet goed meer de straat op. Vervolgens kwam ze in een neerwaartse spiraal terecht waarbij ze haar dagelijkse activiteiten niet goed meer kon doen . Met oefeningen gericht op meer spierkracht en balans kreeg ze weer vertrouwen in haar lichaam. Daardoor vond ze haar levenslust weer terug.

Mijn advies aan cliënten: ‘Blijf zoveel mogelijk doen wat je kunt. De term ‘use it or lose it’ wordt vaak gebruikt voor met name oudere mensen. Ik denk dat dit zeker waar is. Stel jezelf daarom realistische doelen en blijf zoveel mogelijk in beweging!’

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via de knop hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Dennis een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Dennis en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.