Charlotte Schoordijk

Charlotte Schoordijk

Oefentherapeut / In Balans

Paramedische praktijk C-enter
Hoptille 465
1102PJ  Amsterdam Zuidoost

t: 020-6973074
w: www.c-enter.org

Ruim 3 jaar ben ik werkzaam als oefentherapeut Cesar. In onze praktijk zie ik veel  ouderen.  Ik behandel patiënten aan huis of in de praktijk. Ik bekijk bij mijn patiënten hoe groot het valrisico is.  Het behandelprogramma stel ik zo samen, dat het valrisico vermindert. Patiënten mogen mij altijd  benaderen voor zo’n screening. Dat kan ik in de praktijk of aan huis doen. Het geeft mij veel voldoening om mensen weer zelfverzekerd de dingen in het dagelijks leven te kunnen laten doen. Zoals het weer zelfstandig en zonder angst buiten wandelen. Ook vind ik het mooi om te zien dat door training de mensen minder snel vallen en langer voor zichzelf kunnen blijven zorgen.

Een van mijn patiënten, een vrouw van 89, kwam via de huisarts aan bij ons in de praktijk. Deze mevrouw kwam weinig buiten omdat zij bang was om te vallen. Door  spierversterkende oefeningen en het weer veilig leren lopen (achter de rollator) komt mevrouw nu weer regelmatig buiten. Ze kan  weer een blokje omlopen en mevrouw is blij dat ze weer met anderen kan afspreken. Ik vind het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk voor zichzelf kunnen zorgen en lekker kunnen blijven bewegen. Daarbij hoort lopen zonder angst om te vallen zeker bij. Het vertrouwen geven aan mensen wat ze allemaal kunnen vind ik een mooi onderdeel van de In Balans cursus. Ik ben erg enthousiast en zal het tijdens de cursus niet snel saai zijn. Ik houd rekening met ieder zijn niveau en pas oefeningen hier en daar aan.

Mijn advies:
Denk altijd in mogelijkheden. Probeer zo veel mogelijk positief te blijven denken. En kijk naar de dingen die u nog kan doen of in de toekomst nog zou kunnen leren.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via de knop hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Charlotte een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Charlotte en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.