Nelleke van Thienen

Nelleke van Thienen

Fysiotherapeut / Otago

Fysiotherapiepraktijk Nelleke van Thienen
Servaes Noutsstraat 4HS
1074ED  Amsterdam

t: 06-42650713
w: fysiotherapienellekevanthienen.nl

Sinds 1980 werk ik als fysiotherapeut. Ook ben ik sinds kort Otago instructeur. Het allerleukste aan mijn beroep is het contact en de wisselwerking met al die verschillende mensen met hun eigen specifieke verhaal. Dit contact en dat ik iets voor mensen kan betekenen en hen kan begeleiden, motiveert mij om dit werk te doen.

In mijn werk doe ik bijvoorbeeld ook valanalyses bij ouderen. Hiermee breng ik in kaart wat het risico op vallen veroorzaakt en geef ik vervolgens advies op maat. Hiervoor heb ik de cursus ‘valanalyse’ gevolgd bij VeiligheidNL en zo kwam ik ook in aanraking met Otago. Ik was hier direct enthousiast over. Ik merkte namelijk op een gegeven moment dat ik ouderen die gevallen waren geen duidelijk gestructureerd oefenprogramma kon aanbieden. Met Otago kan ik dit wel. Het is aangetoond dat Otago effectief is bij het verminderen van valincidenten onder zelfstandig wonende ouderen. De Otago training geef ik in de praktijk en aan huis. Otago is geschikt voor ouderen met een valgeschiedenis of met een verhoogd risico op vallen.

Tijdens een behandelingstraject of training heb ik zoveel mogelijk contact met huisartsen en praktijkondersteuners. Voor als ik vragen heb, of om de resultaten van een behandeling door te geven. Het belangrijkste advies dat ik aan mijn cliënten meegeef, is dat ze moeten luisteren naar hun lichaam en daarnaar handelen. Voor de een zal dat rusten zijn en voor de ander juist bewegen.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Nelleke een bericht