Naima Achaaoui

Naima Achaaoui

Ergotherapeut / Zicht op Evenwicht

Ergotherapie Vita Nova
Eerste Schinkelstraat 26
1075TZ  Amsterdam

Notweg 38
1068LL  Amsterdam

t: 06-19649313
w: www.ergo-vitanova.nl

Ik ben in 2016 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Sindsdien werk ik met veel plezier als ergotherapeut. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt op een afdeling revalidatie en in de verpleeghuiszorg. Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk ‘Ergotherapie Vita Nova’ in Amsterdam-West en –Zuid. Ik werk veel samen met fysiotherapeuten, huisartsen, maatschappelijk werkers, revalidatieartsen en (thuiszorg)winkels.

Als ergotherapeut help ik mensen hun activiteiten zo zelfstandig mogelijk uit te voeren. Ik behandel mensen daar waar bepaalde dagelijkse activiteiten moeilijk zijn. Dat is bij mensen thuis, op het werk of in mijn praktijk. Ik werk vooral met volwassenen en ouderen. Mijn werk geeft me veel voldoening, omdat ik mensen hun zelfvertrouwen en vrijheid terug kan geven. Bijvoorbeeld door een hulpmiddel te adviseren of door aanpassing van activiteiten. Aan het eind van mijn behandeling kan de cliënt weer doen wat hij echt wil doen. Dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren, maakt mij als therapeut gelukkig. Mensen kunnen meer dan zij denken, maar soms zit dit verstopt en hebben ze hulp nodig om te weten hoe ze dit kunnen aanpakken. Ik help hen daar graag bij met mijn ervaring en expertise.

Ik geef ook de cursus Zicht op Evenwicht . Mijn ervaringen met deze cursus zijn heel positief. Ouderen die in het verleden deze cursus hebben gevolgd, geven aan dat ze veel hebben gehad aan de tips en adviezen om vallen te voorkomen. Zo leren mensen om te gaan met hun angst om te vallen en kunnen ze vallen voorkomen door hun woning aan te passen. Daarnaast vinden ze het fijn om over dit onderwerp te praten. Er heerst nog veel schaamte onder ouderen als het op vallen neerkomt, mensen voelen zich vaak alleen. Na alle bijeenkomsten merken ze dat ze hier niet alleen in staan en dat hulp vragen best mag en dat dit ook zeer zinvol kan zijn.

Zo had ik een cliënte die vaak  was gevallen in huis en buitenshuis altijd met een boodschappentrolley liep omdat ze bang was om weer te vallen. Mevrouw schaamde zich enorm hiervoor, maar durfde niet met een rollator te lopen. Na afloop van de cursus durfde ze de stap te nemen om een rollator te lenen en deze uit te proberen. Ze voelde zich daardoor een stuk zekerder en heeft daarna een eigen rollator aangeschaft. Later gaf mevrouw aan dat dit kwam door de tips, handvatten, adviezen en alle gesprekken die wij voerden tijdens onze bijeenkomsten. Ze zag bij andere deelnemers dat zij ook tegen dezelfde dingen aanliepen.

Mijn advies aan mijn cliënten: ‘Voel je niet bezwaard om hulp in te schakelen. Je kunt er alleen maar een beter persoon van worden. Waar een wil is, is een weg.’

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Naima een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Naima en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.