Marieke Hendriks

Marieke Hendriks

Ergotherapeut

Amstelrade
Sem Presserhof 96
1087 JG Amsterdam

Park de Meer
Nieuw Amstelrade
Anfieldroad 114
1098 WD Amsterdam

t: 020-7567308
w: www.nieuwamstelrade.nl

Ik werk al 20 jaar als ergotherapeute. Op dit moment werk ik bij Nieuw Amstelrade, een zorginstelling voor volwassenen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Hier werk ik veel samen met fysiotherapeuten, logopedisten en artsen.

Als ergotherapeut help ik mensen die hun dagelijkse activiteiten niet meer kunnen uitvoeren zoals ze graag willen. Bijvoorbeeld omdat ze bang zijn om te vallen. Ik geef mensen praktische adviezen en begeleiding waar dat nodig is. Daarbij probeer ik altijd te bekijken wat iemand nog wel kan. Ik help mensen ook met de aanschaf van hulpmiddelen. Zo heb ik eens een cliënt geholpen met de aanvraag van omgevingsbediening. Daarmee kun je vanaf één plek alle apparaten in huis bedienen, zoals tv, licht, telefoon en deuren. Omgevingsbediening is een goed middel om vallen te voorkomen.

Ik doe mijn werk graag, omdat ik veel voor mensen kan betekenen. Het is fijn om te zien dat ze dankzij mijn hulp mee kunnen blijven doen in de maatschappij.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Marieke een bericht