Ivonne Visser

Ivonne Visser

Fysiotherapeut / Otago / Valanalyse

Fysiotherapie Zeeburg, locatie Flevopoort
Kramatplantsoen 101R
1095LB  Amsterdam

t: 020-4638044
w: www.fysiotherapie-zeeburg.nl

Ik werk ruim 25 jaar als fysiotherapeut, nu bij Fysiotherapie Zeeburg locatie Flevopoort. Boven dit dienstencentrum zijn seniorenwoningen waardoor ik veel ouderen behandel. Ik ben lid van ParkinsonNet en lid van het MS Netwerk. Hierdoor zie ik veel mensen met Parkinson en MS. Verder werk ik veel samen met ergotherapeuten, logopedisten, praktijkondersteuners en de wijkverzorging/verpleging van Buurtzorg.

Het voorkomen van vallen vind ik heel belangrijk. Ik heb veel ervaring met mensen die zijn gevallen en weet wat voor impact de gevolgen van een val op het dagelijkse leven van senioren kan hebben. Daarom heb ik besloten om ook Otago trainingen te gaan geven. Het is een heel goed oefenprogramma voor ouderen die al eens of meerdere keren zijn gevallen of niet meer zeker van zichzelf zijn. Het motiveert mij enorm als ik zie dat ouderen door adviezen en oefeningen weer activiteiten kunnen doen die ze voorheen niet (meer) konden. Of met veel minder moeite. Het is leuk om te zien dat mensen weer plezier in bewegen hebben en hoe fijn zij het vinden als zij bijvoorbeeld weer een wandeling buiten kunnen maken. Daarnaast is bewegen in groepsverband een heel sociaal gebeuren. Het brengt mensen bijeen en nieuwe vriendschappen ontstaan. Het advies dat ik de deelnemers meegeef: “Probeer dagelijks te bewegen en streef ernaar 30 minuten per dag te wandelen!”

Ik behandel mensen in de praktijk maar ook regelmatig aan huis. Met mijn behandelingen wil ik mensen probleemoplossend helpen hun dagelijkse activiteiten weer zonder moeite uit te voeren. Daarbij richt ik me vooral op activiteiten waarvan de cliënt zelf aangeeft dat deze moeilijk gaan en doen we oefeningen zodat de cliënt deze activiteiten weer zelfstandig kan uitvoeren. Wanneer dagelijkse activiteiten niet meer vanzelf gaan, bijvoorbeeld lopen en wandelen, traplopen, opstaan uit een stoel of uit bed, draaien in bed etc., dan ga ik langs om in hun thuissituatie te oefenen. En als cliënten maar een beperkte afstand kunnen lopen, dan gaan we trainen zodat ze wel in staat zijn om naar de praktijk te komen. Zo nodig geef ik ook advies en ondersteuning bij het zoeken naar een passend hulpmiddel of ik breng een cliënt in contact met een ergotherapeut.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Ivonne een bericht