Dorien Schreurs

Dorien Schreurs

Fysiotherapeut / Valanalyse / Otago

Fysio Holland Amsterdam-Noord / Evean Twiskehuis
Meteorenweg 256
1033 HL Amsterdam

t: 020-6332842
w: www.fysioholland.nl

Sinds 2008 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en Mensendieck oefentherapeut. Ik werk bij Fysio Holland in de Amsterdamse wijk Tuindorp Oostzaan in Noord. Daarnaast werk ik een aantal dagdelen in het naastgelegen Twiskehuis van Evean. In het Twiskehuis begeleid ik ouderen die door ziekte, een val of gewoon door de leeftijd fysiek achteruit zijn gegaan en daardoor steeds moeilijker zelfstandig kunnen lopen of dingen doen. Sommigen van hen zijn tijdelijk opgenomen en gaan na behandeling weer naar huis. Verder werk ik veel samen met een ergotherapeut, maar ook met de thuiszorg of zo nodig de podotherapeut.

Omdat ik veel met ouderen werk en vallen veel voorkomt onder ouderen, heb ik besloten om de Valanalyse training te volgen. Een valanalyse zette ik in mijn werk al in, maar na het volgen van de cursus steeds vaker en meer gestructureerd. Ik vind het goed om mijn kennis bij te werken.

Het leuke aan mijn werk is dat je grote vorderingen kunt boeken om mensen hun zelfstandigheid en mobiliteit terug te geven. Het mooiste is als iemand weer kan lopen, waar dit eerst onmogelijk leek. Een mooi voorbeeld is de behandeling van een dame met COPD (een longaandoening) en heupartrose. Na een val brak zij haar grote teen en werd ze doorverwezen naar fysiotherapie. Ze liep wankel en liep buiten nog maar 20 tot 40 meter. Terwijl ze vroeger nog 500 meter kon lopen. Nadat we eerst spierversterkende oefeningen en balansoefeningen bij haar thuis hebben gedaan, kon ze naar de praktijk komen voor verdere behandeling. Ze merkte de vooruitgang en was zeer gemotiveerd. Inmiddels gaat ze weer met een busje naar het winkelcentrum om te winkelen en doet ze mee in de COPD-groep om fit te blijven.

Mijn advies aan cliënten: blijf bewegen voor zover mogelijk, eet gezond (genoeg voedingsstoffen) en neem rust als dat nodig is.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Dorien een bericht