Corrine Kramer

Corrine Kramer

Beweegdocent / In Balans / Psycholoog

Leefup
Hoofdweg 495
1055SC  Amsterdam

t: 06-10709286
w: www.leefup.nl

Sinds 2011 werk ik  als beweegdocent en projectleider Meer Gezond Gedrag. Al snel kwam ik ouderen met diverse uitdagingen tegen. Het was voor hen lastig om met de ‘gewone’ lessen mee te doen. Ik heb tijdens de ‘Gezond Ouder worden-trainingen’ en thuisconsults gemerkt, dat veel mensen bang zijn om te vallen. Meer bewegen en specifieke oefeningen helpen om snel weer meer zelfvertrouwen te krijgen en beter te weten wat te doen als je wel bent gevallen.

In 2017 heb ik als docent valpreventie de opleiding In Balans gevolgd. In 2018 heb ik, samen met VeiligheidNL en de GGD Amsterdam, een methodiek ontwikkeld voor mensen die minder geletterd zijn. Deze methodiek en het beeldmateriaal, waaronder een instructiefilmpje, zijn beschikbaar voor alle trainers In Balans in heel Nederland. Ik geef daarin In Balans valpreventie oefeningen.

Verder geef ik beweeglessen in Amsterdam-West: De Baarsjes en Bos en Lommer. Hierbij maak ik gebruik van Chi Kung houdingen en bewegingen (Chinese gezondheidsmethodiek), Tai Chi, dansvormen (Switch 2 Move voorheen Dance fot Health), (stoel)-yoga én oefeningen vanuit de erkende interventie Meer Bewegen voor Ouderen.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via de knop hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Corrine een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Corrine en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.