Cora van Senten

Cora van Senten

Fysiotherapeut / In Balans & Valanalyse

Fysiotherapie Balans
Doctor Martin Luther Kingstraat 2b
1121CP  Landsmeer

t: 020-4825758
w: www.ftbalans.nl

In mijn werk als fysiotherapeut zie ik vaak mensen die gevallen zijn, en daardoor bijvoorbeeld een pols of heup hebben gebroken. Ze komen dan in onze praktijk revalideren. Veel van deze mensen zijn gevallen omdat ze een minder goed evenwicht hebben of al wat wankeler lopen. Daarom heb ik besloten om ook In Balans trainingen te geven.

In Balans is voor mij belangrijk omdat de training zo veel bijdraagt aan zeker op de benen staan en zelfstandig blijven. Tijdens de eerste cursus die ik heb gegeven, scoorde iedereen aan het eind van de cursus vele malen beter op de kracht- en evenwichtstestjes dan aan het begin.

Mensen denken soms dat spieren niet meer getraind kunnen worden als je ouder bent. Of ze zeggen: “Ik heb nu eenmaal een slecht evenwicht.” Maar niets is minder waar. Spieren en evenwicht kunnen op latere leeftijd nog heel goed getraind en verbeterd worden! De In Balans cursus is hier heel geschikt voor.

Tijdens In Balans trainen de cursisten been- en voetspieren, en doen allerlei oefeningen om het evenwicht te verbeteren en stevig te staan. Ik hou van een gezellige sfeer, met lekkere muziek en stevig oefenen. Maar wel ieder op zijn eigen niveau. Het advies dat ik de cursisten meegeef is om tijdens en na de cursus thuis te blijven oefenen. En het liefst nog verder te gaan in een beweegclubje.

Ik vind het heel leuk om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van valpartijen, en met deze groepstraining neemt de kans op een val met meer dan 60 procent af!

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via de knop hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Cora een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Cora en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.