Chantal Geuskens

Chantal Geuskens

Fysiotherapeut / Valanalyse / Otago

Fysio Holland
Beemsterstraat 548A
1024BV  Amsterdam

t: 020-6323614
w: www.fysioholland.nl

Ik ben al 26 jaar fysiotherapeut. Op dit moment werk ik als geriatriefysiotherapeut bij FysioHolland in Amsterdam-Noord. Een gezellige praktijk die makkelijk toegankelijk is, ook als je minder mobiel bent. Cliënten komen vooral bij mij voor het oefenen van balans, spierkracht en uithoudingsvermogen. Maar ook om vallen te voorkomen of voor revalidatie na een ziekenhuisopname. Daarnaast ben ik long- en oedeemtherapeut, lid van het longrevalidatie netwerk Amsterdam en deelnemer van Parkinsonnet. 

In mijn werk kom ik vaak ouderen tegen die vallen of bang zijn om te vallen. Ook hebben deze ouderen vaak allerlei aandoeningen, verminderde spierkracht en balans waardoor ze erg beperkt worden in hun dagelijks leven. Ze voelen zich bijvoorbeeld onzeker over lopen of het opstaan uit een stoel. Dat is heel naar voor mensen. Ik gebruik nu een uitgebreide test (de Valanalyse) om een goed advies te geven aan ouderen die meer kans hebben om te vallen. Ook werk ik samen met ergotherapeuten, diëtisten en artsen én met de cliënt zelf aan het verkleinen van het valrisico. 

Het leukste aan mijn beroep vind ik het werken met en helpen van mensen met allerlei soorten achtergronden. Fysiotherapie kan goed helpen bij het verkleinen van de kans op een val. Ouderen met minder spierkracht kunnen, net als jonge mensen, door te trainen enorm veel sterker worden. Dat is mooi om te weten, en zeker om te zien. 

‘Use it or loose it’, ofwel alles wat je niet gebruikt wordt minder of verlies je. Ik geef daarom mensen het advies om beweging in je leven in te passen. En dan het liefst beweging die je leuk vindt. Dan hou je het beter vol. 

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via het contactformulier hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Chantal een bericht