Anna Curvers

Anna Curvers

Ergotherapeut / Zicht Op Evenwicht

Ergotherapie Amsterdam-Noord
Elpermeer 227
1025AG  Amsterdam

t: 020-7373103
w: ergotherapieamsterdamnoord.nl

Ik ben sinds 2013 ergotherapeut en sinds 2015 gespecialiseerd handtherapeut. In mijn werk kijk ik samen met de cliënt naar de mogelijkheden om gewone dagelijkse activiteiten te kunnen (blijven) doen. Het kan dan gaan om algemene dingen zoals aankleden of eten. Maar ook om specifieke handelingen die bijvoorbeeld nodig zijn om een beroep of hobby uit te oefenen.

Omdat problemen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten bij iedereen kunnen voorkomen, behandel ik als ergotherapeut heel uiteenlopende vragen. Ik doe bijvoorbeeld een huisbezoek om advies thuis te geven om vallen te voorkomen. Of ik oefen samen met een cliënt om dingen die bijvoorbeeld door een aandoening moeilijker gaan toch veilig te kunnen blijven doen. Ik kijk rustig samen met de cliënt wat voor diegene specifiek de beste oplossing is en neem daarbij zo goed mogelijk alles mee. Wat wil iemand precies doen? Wat is belangrijk voor diegene? Wat zijn dingen in de omgeving die helpen of die juist in de weg zitten om dit te kunnen doen? Zo komen we tot een passend advies waar iemand wat aan heeft. Het komt regelmatig voor dat cliënten hulpmiddelen eerst in de praktijk uitproberen.

Het mooiste aan mijn werk vind ik dat iemand zelf aanpassingen bedenkt dankzij mijn informatie en de mogelijkheid om dingen uit te proberen. Bijvoorbeeld een cliënt die de keuken anders heeft ingericht, kleine hulpmiddelen heeft aangeschaft en nu zittend de groenten snijdt waardoor diegene kan blijven koken. Wat me ook goed doet is dat een oudere heer die veelvuldig in huis viel mij vertelde dat hij het fijn vond dat ik zoveel aandacht voor hem had. Hij gaf aan dat hij door het prettige gesprek en alle uitleg en informatie nu wel zijn rollator in huis zou gaan gebruiken. En dat hij ook andere maatregelen zou treffen om een val te voorkomen.

En over dat vallen gesproken. Mensen die bezorgd zijn om te vallen kunnen bij mij de cursus Zicht op Evenwicht volgen. Bij de laatste cursus Zicht op Evenwicht die ik gaf, was ik heel trots op het resultaat. Alle deelnemers hadden zaken in hun leven aangepast en maatregelen genomen zodat ze aan het einde van de cursus actiever in het leven stonden.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via de knop hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Anna een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Anna en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.