Amber Mollee

Amber Mollee

Ergotherapeut

Amsta De Poort
Hugo de Grootkade 18-28
1052LS  Amsterdam

t: 020-5806600
w: www.amsta.nl

Sinds 2015 werk ik als ergotherapeut. Van begin af aan al binnen de ouderenzorg in het verpleeghuis. In mijn werk behandel ik cliënten om hun zelfstandigheid te vergroten in alledaagse handelingen, zoals zelfverzorging, hobby’s, mobiliteit en huishoudelijke taken. Zo geef ik bijvoorbeeld advies gericht op de woonomgeving om veilig en zelfstandig te kunnen blijven wonen. Daarnaast geef ik advies met betrekking tot de lig- en zithouding. Ook het oefenen met een hulpmiddel (bijvoorbeeld een scootmobiel) hoort bij mijn werk.

Daarbij werk ik samen met het team binnen de locatie waar ik werk: fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, maatschappelijk werkers, psychologen, psychomotorisch therapeut, bewegingsagogen en artsen. En uiteraard ook de zorgteams.

Mensen kunnen contact met mij opnemen als zij problemen ondervinden in hun dagelijks functioneren. Samen met de cliënt ga ik dan op zoek naar geschikte oplossingen en mogelijkheden. Hierbij kijk ik uiteraard naar de wensen en behoeften van de cliënt. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om woonruimteaanpassingen, het vinden van de juiste hulpmiddelen, binnen en buitenshuis veilig en zelfstandig kunnen verplaatsen, en moeilijkheden bij activiteiten als zelfverzorging, huishouden, sociale contacten, werk, vrije tijd en dagbesteding.

Het leukst aan mijn beroep vind ik om sámen met de cliënt in oplossingen te denken. Soms hebben kleine aanpassingen al een groot effect. Ook is het erg mooi om te zien hoe een cliënt blij kan zijn met een oplossing.

Meedoen met een cursus of training?

Wilt u meedoen met een training of cursus, of wilt u een gratis voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Neem rechtstreeks contact op met de professional via de knop hieronder. Zij kunnen u meer vertellen over hoe zij u kunnen helpen. Bekijk ook de agenda voor het actuele aanbod.

Stuur Amber een bericht

Neem rechtstreeks contact op met Amber en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de buurt of een cursus.