Redactie

Redactie

Wat doet u liever: fysio of de foxtrot?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Waag vrijdag 5 oktober in het Huis van de Wijk De Meeuw in Amsterdam-Noord eens een dansje! Ontdek hoe dansen u helpt om soepel en in balans te blijven! En het is nog gezellig ook!

De GGD Amsterdam en Het Danspaleis organiseren vrijdag 5 oktober in het kader van de Amsterdamse Oktober Valpreventiemaand van 14.00 tot 16.00 uur een ouderwets gezellige disco voor ouderen. Op deze vrijdagmiddag kunt u (weer) eens lekker swingen op oude krakers uit de platenkoffer.

Het Danspaleis

Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. De PlatenDraaier trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo, Doris Day en vele andere sterren van vroeger. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal.

Het Danspaleis is een tankstation van levensvreugde. Met muziek als brandstof laden ouderen zich op. Vaak na vele jaren, staan ze weer eens op de dansvloer. Daarnaast leggen zij contact met leeftijdsgenoten en personeel van zorgorganisaties, en verdiepen zij hun relatie met familieleden en buurtbewoners. De harten van zonen, dochters, vrienden en personeelsleden maken sprongetjes bij het zien van zoveel vrolijkheid. Het Danspaleis maakt geen onderscheid en danst dwars door verschillen heen. Het is een ontmoetingsplaats die aanmoedigt om actief te zijn, en die de basis legt voor een netwerk van mensen en vrienden die elkaar de helpende hand toesteken.

Maar dat is nog niet alles. Niet alleen kunt u dansen op muziek van vroeger onder het genot van een hapje en drankje, er is ook een tombola met leuke prijzen. En na afloop krijgt u nog een ‘goedzak’ mee: een leuk geschenktasje.

Dansen is gezond!

Dansen is heel goed voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Voor ouderen is dansen echt een aanrader om steviger op de benen te blijven. De bewegingen die u maakt versterken de botten en spieren. Ouderen die regelmatig dansen, hebben minder last van osteoporose. Daarnaast voelt u zich gelukkiger door dansen. Tijdens het dansen komt het gelukshormoon endorfine vrij, waardoor u zich automatisch beter voelt. Bovendien is dansen niet alleen goed om sterker en gelukkiger te worden. Het is ook goed om calorieën te verbranden en het vergroot uw conditie. Iemand die regelmatig danst, heeft een grotere kans op een gelukkig en evenwichtig leven!

Aanmelden voor Het Danspaleis is niet nodig. Kom gezellig langs en dans weer eens een foxtrot of wals!

Aanbevolen artikelen

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

Kennisfestival Laat je niet vallen 2022

Meer dan 70 valpreventie professionals hebben op 3 oktober in de Stadstimmertuin het Laat je niet vallen Kennisfestival 2022 bijgewoond. Tijdens een afwisselend programma is

Valpreventieweek 2022

Tijdens de landelijke valpreventieweek, van 3 t/m 9 oktober organiseren wij in Amsterdam verschillende activiteiten voor professionals en senioren. 3 oktober: voorlichting valpreventie (voor senioren)

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.