Succesvolle fietsclinic en fietscheck Vorig bericht Zo blijft u vitaal en in... Volgend bericht Danspaleis ‘Laat je niet...

Succesvolle fietsclinic en fietscheck

Gisteren, 10 oktober, stond de Amsterdamse Valpreventiemaand onder andere in het teken van veilig (blijven) fietsen. Fietsen is een gezonde manier om zelfstandig te blijven. Als we ouder worden is het belangrijk om met extra aandacht te fietsen om zo kleine ongelukken met de fiets te voorkomen. Met de juiste hulpmiddelen en aandacht voor uw gedrag in het verkeer kunt u nog lang en plezierig blijven doortrappen.

Bij de gratis fietscheck op het Gelderlandplein in Zuid konden mensen hun fiets laten checken op veiligheid. Bijvoorbeeld of de bandenspanning nog goed was, de remmen het goed deden en het standaard nog goed werkte. Waar mogelijk voerde de fietsenmaker kleine reparaties uit. Ondertussen ging fysiotherapeut Marion het gesprek aan over ouder worden en veilig blijven fietsen.

In Noord kon men op het Buikslotermeerplein een mini-fietsclinic volgen. Fietscoach Ruud van de Fietsersbond hielp mensen met het veilig afstellen van hun fiets en het oefenen met op- en afstappen. Daarnaast sprak ergotherapeut Nilke met geïnteresseerden over veilig blijven fietsen. Ook was er een driewielfiets die mensen konden uitproberen en kon er kennis gemaakt worden met fietsaccessoires zoals fietsspiegels en trappers met extra grip.

Reageer

Je email adres wordt niet zichtbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

X