Redactie

Redactie

Stromende regen hield deelnemers Rollatorloop niet tegen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op woensdag 5 september jl. vond de negende editie van de Nationale Rollatorloop plaats in het Olympisch Stadion. Ondanks de stromende regen ging het evenement gewoon door en was de opkomst groot. Circa 200 ouderen met rollator lieten zich niet door hoos- en onweersbuien tegenhouden om hun sportieve prestatie aan te gaan. Een deelneemster: “We zijn niet van suiker!” Dankzij de uitgedeelde regenponcho’s en petjes konden de deelnemers enigszins ‘droog’ van start.

De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: 400, 800 of 2400 meter. Bovendien was er speciaal in het kader van het 90-jarig jubileum van het Olympisch Stadion een 100 meter ‘sprint’ toegevoegd voor negen vrouwelijke snelheidsduivels van 90 jaar en ouder.

De Nationale Rollatorloop wordt georganiseerd door het Olympisch Stadion in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Het doel van de loop is om mensen met een rollator te stimuleren meer te bewegen. Vanuit de gemeente was de GGD Amsterdam erbij en deelde bij binnenkomst aan elke deelnemer een leuk geschenktasje uit.

Met de Amsterdamse aanpak ‘Laat Je Niet Vallen’ vraagt de GGD Amsterdam meer aandacht voor het thema valpreventie. Het letsel dat mensen kunnen oplopen na een valincident heeft namelijk een enorme impact op iemands kwaliteit van leven. Ook wil de GGD ouderen er bewust van maken dat ze zelf iets kunnen doen om vallen te voorkomen. Dit doet de GGD met praktische informatie, tips en een breed aanbod aan trainingen. Ook organiseert de GGD regelmatig rollator APK-keuringen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt de rollator gekeurd op veiligheid en worden kleine reparaties uitgevoerd. Verder krijgt u tips over bewegen met én zonder rollator, waar u op moet letten bij de aanschaf van een rollator, en kunt u oefenen op een rollator parcours. Op 1 oktober is er weer een rollator-APK in het Twiskehuis in Amsterdam-Noord. 

Houd onze agenda ook in de gaten voor andere data en locaties!

Aanbevolen artikelen

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

Kennisfestival Laat je niet vallen 2022

Meer dan 70 valpreventie professionals hebben op 3 oktober in de Stadstimmertuin het Laat je niet vallen Kennisfestival 2022 bijgewoond. Tijdens een afwisselend programma is

Valpreventieweek 2022

Tijdens de landelijke valpreventieweek, van 3 t/m 9 oktober organiseren wij in Amsterdam verschillende activiteiten voor professionals en senioren. 3 oktober: voorlichting valpreventie (voor senioren)

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.