Redactie

Redactie

Danspaleis ‘Laat je niet vallen’ was een groot succes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op vrijdag 5 oktober jl. werd er in het Huis van de Wijk De Meeuw in Noord van 14.00 tot 16.00 uur heerlijk geswingd tijdens het Danspaleis ‘Laat je niet vallen’. Blijven zitten was geen optie.

Werkten de oude krakers van weleer niet aanstekelijk om met de voetjes van de vloer te gaan, dan zorgden de enthousiaste vrijwilligers van het Danspaleis er wel voor dat de ‘zittenblijvers’ mee de dansvloer op werden genomen om een dansje te wagen.

Tijdens het evenement was er een tombola met prijzen die in het teken van valpreventie staan: een valanalyse door een fysiotherapeut, een woningcheck door een ergotherapeut, deelname aan een valpreventieprogramma (keuze uit In Balans of Otago) en een fietscheck.

Na de prijsuitreiking werd er weer enthousiast verder gedanst. Zelfs de polonaise mocht niet ontbreken! Tussendoor kon men even uitrusten onder het genot van een lekker drankje en hapje. Niemand ging aan het eind van deze gezellige en actieve middag met lege handen naar huis. Voor iedereen was er nog een leuk geschenktasje met onder andere informatie over valpreventie.

Dansen is leuk om te doen en het houdt u actief en lenig! Bovendien ontmoet u zo ook nog eens andere mensen. Het Danspaleis wordt regelmatig georganiseerd door heel Amsterdam. Waag dus eens vaker een dansje!

Aanbevolen artikelen

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

Kennisfestival Laat je niet vallen 2022

Meer dan 70 valpreventie professionals hebben op 3 oktober in de Stadstimmertuin het Laat je niet vallen Kennisfestival 2022 bijgewoond. Tijdens een afwisselend programma is

Valpreventieweek 2022

Tijdens de landelijke valpreventieweek, van 3 t/m 9 oktober organiseren wij in Amsterdam verschillende activiteiten voor professionals en senioren. 3 oktober: voorlichting valpreventie (voor senioren)

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.