Redactie

Redactie

Amsterdammers blijven fit in tijden van Corona

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Video afspelen

Het is best lastig om in de tijd van het coronavirus fit te blijven. Maar het is wel heel belangrijk. Allerlei vormen van bewegen helpt daarbij. Bijvoorbeeld door meet te doen aan Balkongymnastiek. Maar ook door de oefeningen die uw therapeut of trainer heeft meegeven om thuis te doen.

Amsterdam Blijft Fit

AT5 heeft nog iets anders bedacht: ‘Amsterdam Blijf Fit’. Dit is een beweegprogramma speciaal bedoeld om Amsterdammers in beweging te houden. Thuis zitten en weinig bewegen is voor niemand goed. En vooral voor senioren is het belangrijk om te blijven bewegen. In deze tijd van corona is dat niet makkelijk. Meedoen met de oefeningen kan helpen om een beetje conditie en kracht te houden.

Oefenen met potten en pannen

Fysiotherapeut Iris Fresen laat samen met presentator Pieter Hulst en ‘Super Granny’ Ina Koolhaas zien hoe je met alledaagse voorwerpen, zoals een pan, simpele oefeningen kan doen om toch fit te blijven. Daarnaast doen oudere Amsterdammers, veilig vanachter glas, mee om te laten zien dat de oefeningen écht voor iedereen geschikt zijn.

Bekijk alle uitzendingen met de GGD

Wanneer zijn de uitzendingen?

Dagelijks om 10.00, 12.00, 15.00, 16.30 en 20.00 uur op AT5.

Bezoek ook de website: Amsterdam Blijft Fit

Aanbevolen artikelen