Redactie

Redactie

Zorg voor genoeg vitamine D!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Voor ouderen, iedereen die weinig buiten komt en mensen met een getinte huidskleur geldt het advies om extra vitamine D te nemen. Ook jonge kinderen en zwangere vrouwen krijgen dit advies.

Nu we vaker binnen zitten vanwege het coronavirus is de kans groot dat we minder zonlicht krijgen. Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Het lichaam maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan. Dat gebeurt in de huid.  

Een tekort aan vitamine D kan veel klachten geven bijvoorbeeld zwakkere botten, minder energie, bloedend tandvlees.of spier- en  gewrichtspijn.

Misschien heeft u extra vitamine D nodig?  

 

  • Hier leest u een uitleg van het Voedingscentrum over of u meer vitamine D moet slikken: klik hier
  • Alles over gezonde voeding en waarom vitamine D belangrijk is voor sterke botten en het voorkomen van een val: klik hier
  • Op de website van Thuisarts.nl vindt u alles over als u dan ook echt extra vitamine D nodig heeft: klik hier

Aanbevolen artikelen

Factsheet Valongevallen

De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar valongevallen onder ouderen. In 2020 is 33% ouderen van 65 jaar of ouder wel eens gevallen. De meeste

Kennisfestival Laat je niet vallen 2022

Meer dan 70 valpreventie professionals hebben op 3 oktober in de Stadstimmertuin het Laat je niet vallen Kennisfestival 2022 bijgewoond. Tijdens een afwisselend programma is

Valpreventieweek 2022

Tijdens de landelijke valpreventieweek, van 3 t/m 9 oktober organiseren wij in Amsterdam verschillende activiteiten voor professionals en senioren. 3 oktober: voorlichting valpreventie (voor senioren)

GEWOON THUIS BEWEGEN

Op deze beweegposter vindt u dertien oefeningen die u makkelijk thuis kunt doen. Ook leest u hoe u in kleine stapjes fit kunt worden door te gaan wandelen. Ten slotte krijgt u informatie over de beweegrichtlijnen.